News

Atac cu dronă în Afganistan. Un membru al ISIS-K a fost omorât de americani

Membru al ISIS-K, ucis în Afganistan după un atac cu drona.
28.08.2021 | 11:42
Atac cu drona in Afganistan Un membru al ISISK a fost omorat de americani
ADVERTISEMENT

Un membru al ISIS-K a fost omorât de americani după un atac cu drona. Acțiunea vine după ce Joe Biden a promis răzbunare contra atacului în care au murit și 13 soldați americani.

”Nu vom ierta niciodată și nu vom uita niciodată: Vă vom vâna”, a spus președintele american, după cea mai sângeroasă zi pentru SUA, în Afganistan, din ultimul deceniu.

ADVERTISEMENT

Statele Unite au lansat un atac cu dronă în care ar fi ucis un ”planificator” al Statului Islamic, la două zile după ce gruparea teroristă a revendicat sângerosul atac din afara aeroportului din Kabul, transmite Reuters, citat de Hotnews.

Membru al ISIS-K, ucis în Afganistan. ”Nu avem cunoștință de victime civile”

Forțele occidentale care desfășoară evacuările aeriene din Afganistan sunt pregătite pentru eventualitatea unor noi atacuri după acțiunea din noaptea precedentă.

ADVERTISEMENT

”Primele indicii sunt că am ucis ținta. Nu avem cunoștință de victime civile”, a spus armata americană într-un comunicat de presă, despre atacul efecuat cu o dronă.

Se pare că drona a lovit mașina în care se aflau ținta și un asociat de-ai lui. Cel mai probabil, ambii au murit în atac, a spus un oficial american.

ADVERTISEMENT

Potrivit US Central Command, lovitura a fost desfășurată în provincia Nangarhar, aflată la est de Kabul, la granița cu Pakistanul.

Sunt așteptate noi atacuri pe aeroportul din Kabul

Următoarele zile se anunță foarte complicate, în condițiile în care urmează să fie scoși din Afganistan circa 111.000 de oameni.

ADVERTISEMENT

John Kirby, purtător de cuvânt al Pentagonului, a declarat că încă există un pericol uriaș la adresa aeroportului.

”Cu siguranță că suntem pregătiți și ne așteptăm la alte tentative. Monitorizăm aceste amenințări foarte, foarte atent, practic în timp real”, a spus John Kirby.

Evacuările continuă de pe aeroportul din Kabul, cu câteva zile înainte de data-limită de 31 august prevăzută pentru retragerea soldaţilor americani din Afganistan.

Potrivit generalului Hank Taylor, mii de persoane sunt încă refugiate în incinta aeroportului şi aşteaptă să se urce într-un avion.

ADVERTISEMENT