News

Atac cu rachetă în aeroportul din Bagdad. Au fost vizaţi soldaţi americani

09.06.2020 | 08:14
Atac cu racheta in aeroportul din Bagdad Au fost vizati soldati americani
ADVERTISEMENT

Un atac cu rachetă a lovit luni seara sediul aeroportului internațional din Bagdad, unde operează soldați irakieni și americani, acesta fiind cel mai recent atac împotriva intereselor americane din Irak din ultimele luni, se arată într-un comunicat AFP.

Atac cu rachetă în aeroportul din Bagdad. Au fost vizaţi soldaţi americani

„O rachetă s-a abătut în incinta aeroportului din Bagdad, a confirmat armata.

„Nu au fost nici victime, nici pagube materiale”, se arată în comunicatul AFP, care precizează o sursă din cadrul serviciilor de securitate. În incinta aeroportului se află o bază militară la care operează soldați americani și irakieni.

ADVERTISEMENT

Peste 30 de atacuri au vizat, din octombrie 2019, soldați sau diplomați americani în Irak

Atacul survine cu trei zile înainte de dialogul strategic dintre SUA și Irak, menit să reconfigureze cooperarea dintre cele două țări, în special pe plan militar.

Peste 30 de atacuri au vizat, din octombrie 2019, soldați sau diplomați americani în Irak. Atacurile cu rachete au devenit tot mai rare în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Aeroportul internațional din Bagdad este în continuare închis din cauza măsurilor de izolare impuse pentru a evita răspândirea pandemiei de COVID-19 în țara în care s-au înregistrat peste 13.000 de infectări, dintre care aproximativ 400 au murit.

La finalul anului 2019, tiruri de rachetă care au ucis un american au degenerat și au condus la asasinarea de către americani a generalului iranian Quassem Soleimani

Niciun tir de rachetă nu a fost revendicat, însă americanii acuză facțiunile armate irakiene pro-Iran că sunt responsabile pentru acestea.

ADVERTISEMENT

La finalul anului 2019, tiruri de rachetă care au ucis un american au degenerat și au condus la asasinarea de către americani a generalului iranian Quassem Soleimani și a locotenentului său la Bagdad, în luna ianuarie.

În plus, au fost lansate tiruri de rachete iraniene asupra unei baze care adăpostea americani în Irak.

ADVERTISEMENT
Tags: