News

Atacul de cord poate fi depistat din timp. Află care sunt semnele care te pot salva

Boala care ucide zilnic o mulţime de oameni pe planetă este boala de inimă. Infarcturile au o rată de incidenţă foarte ridicată, mai ales în rândul bărbaţilor şi în ultimii ani s-a...
28.07.2017 | 00:08
Atacul de cord poate fi depistat din timp Afla care sunt semnele care te pot salva

Boala care ucide zilnic o mulţime de oameni pe planetă este boala de inimă. Infarcturile au o rată de incidenţă foarte ridicată, mai ales în rândul bărbaţilor şi în ultimii ani s-a constatat că această afecţiune care te poate omorî pe loc, a început se manifeste îngrijorător de mult şi la persoanele până în 30 de ani.

Şi, totuşi, oamenii ar putea fi salvaţi, dacă medicii ar putea acţiona la timp, în cazul în care bolnavul reuşeşte să înţeleagă, după anumite semne pe care i le transmite corpul înainte de producerea atacului de cord. Infarctul miocardic sau atacul de cord presupune deteriorarea ireversibilă a muşchiului inimii, mai precis ţesutul moare în lipsa alimentării lui cu sânge.

Atac de cord. Ce indică pleoapele în caz că se va produce un infarct

Pentru a preveni sau identifica la timp atacul de cord, este necesar să cunoşti şi alte simptome mai subtile, pentru a apela în timp util la serviciile de urgenţă.  Primul semn de infarct este durerea în piept, indiferent de vârstă. Dr. Oren Iancovici, specialist cardiolog spune că dacă durerea nu trece într-un minut şi dacă se accentuează apar transpiraţii şi palpitaţii, trebuie ca victima să cheme de urgenţă salvarea.

Pleoapele marcate de depozite gălbui de grăsime, anunţă un risc mare de infarct dar şi alte tulburări cauzate de creşterea colesterolului.Cu toate că trebuie să fim atenţi la semnalele corpului deseori neglijăm acest aspect. Unele dintre simptomele subtile sunt tulburările de somn, durerile la nivelul umărului sau al maxilarului, senzaţiile de sufocare în lipsa efortului fizic sau senzaţia de picioare umflate.