News

Atac dur al unui medic român din Belgia la adresa protestatarilor: „Vă murdăriți cu propria flegmă”

03.04.2021 | 18:59
Atac dur al unui medic roman din Belgia la adresa protestatarilor Va murdariti cu propria flegma
ADVERTISEMENT

Ana Cichirea, un medic român care lucrează la un spital din orașul Mechelen (Belgia) a criticat dur protestele din România împotriva restricțiilor impuse de către autorități.

Într-o postare pe Facebook, medicul susține că pentru protestatari libertatea este echivalentul infracționalității nepedepsite și susține că sistemul medical, deja suprasolicitat, este atacat moral.

ADVERTISEMENT

Ana Cichirea mai spune că, în aceste circumstanțe, devine improbabilă întoarcerea sa în țară.

Libertatea ca infracționalitate nepedepsită

Dragi protestatari români, v-a ajuns cuțitul la os și ați ieșit în stradă. Mai bine decât medicii, nu știe nimeni cum e cu oasele și cu cuțitele și tot ei, medicii, vă înțeleg necondiționat, dintotdeauna, durerile, frustrările și neajunsurile. Pentru voi, dragi protestatari, cuvântul sacrificiu are o semnificație aparte referindu-se cu predilecție la nesatisfacerea nevoilor umane primare, cum ar fi mâncatul și băutul. În perioade de criză, oamenii mici își întorc cavitatea bucală către anus, iar oamenii mari caută soluții, își asumă, iau decizii, ajută. Pentru voi, dragi protestatari, cuvântul libertate este sinonim cu infracționalitate nepedepsită de lege și în acest sens distrugeți tot ce vă stă în cale”, a scris Ana Cichirea pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Medicul susține că atacul la adresa sistemului medical în circumstanțele actuale reprezintă un act criminal întrucât periclitează viețile oamenilor.

Voi scuipați uitându-vă în SUS și vă murdăriți cu propria flegmă. Adevărații criminali nu se mânjesc cu sângele pacienților, dragi protestatari. Adevărații criminali atacă moral un sistem medical aflat la limită, transmit prin pancarte agramate mesaje care nu le aparțin și se joacă cu viețile oamenilor blocând ambulanțe. Dragi protestatari, adevărații criminali au distrus în aceste zile și ultima picătură de speranță că aș putea vreodată să mă întorc în țara mea!”, a mai scris Cichirea.

ADVERTISEMENT

Într-un răspuns la un comentariu, medicul argumentează că există diferențe majore între protestele din alte țări și cele care au avut loc recent în România.

Nu am auzit sa scandeze împotriva medicilor, nu s-au dus în fața spitalelor, nu au blocat accesul ambulanțelor. Asta este diferența enormă între toate protestele din lume și cel din România. Nici nu li s-ar permite vreodată așa ceva în Belgia”, crede Ana Cichirea.

ADVERTISEMENT

Luni, mii de persoane au protestat în Bucureşti, dar şi în marile oraşe din ţară faţă de noile restricţii impuse de Guvern. Oamenii s-au strâns în Piaţa Universităţii şi apoi au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, unde protestul a luat amploare.

Au fost ciocniri violente între protestatarii anti restricții și jandarmi la București. La puține momente după încheierea mitingului, aproximativ 60 de persoane au decis să meargă spre Piața Unirii. Aici au început să arunce cu pietre și sticle înspre forțele de ordine.

ADVERTISEMENT