News

Atac dur în Parlamentul European la adresa PSD-ului! „Guvernul dumneavoastră nu se ridică la înălţimea Europei”

16.07.2019 | 18:15
Atac dur in Parlamentul European la adresa PSDului Guvernul dumneavoastra nu se ridica la inaltimea Europei
ADVERTISEMENT

Copreședintele grupului Verzilor a lansat un atac dur în Parlamentul European la adresa PSD-ului! Philippe Lamberts, i-a transmis Vioricăi Dăncilă, că guvernul pe care îl conduce nu se ridică la înălţimea Europei. Mai mult de atât, acesta a afirmat că România merită „ceva mai bun”. „Sincer, spectacolul pe care ni-l dă guvernul dumneavoastră nu este la înălţimea Europei şi nici la înălţimea României. România merită ceva mai bun”, a spus Philippe Lamberts

Atac dur în Parlamentul European la adresa PSD-ului!

Europarlamentarul a mai precizat că guvernul român este unul „obsedat” de ideea că justiţia trebuie controlată. „E un Guvern care pare să fie obsedat de idee că justiţia trebuie controlată, pentru a evita ca politicieni să fie condamnaţi pentru corupţie şi să nu mai poată fi eligibili. Mi se pare că toată energie partidului de guvernare e înghiţită de acest subiect.

ADVERTISEMENT

Constat că rapoartele întocmite de către Consiliuul Europei, de Comisia de la Vneeţia dar şi de către GRECO, toate aceste rapoarte nu sunt urmate de fapte concrete”, a afirmat Lamberts. Nu s-au oprit aici criticile. Acesta i-a mai reproșat vehement premierului Dăncilă că guvernul pe care îl conduce blochează numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european

Atac dur în Parlamentul European la adresa PSD-ului! Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă a avut multe răspunsuri de fat la Bruxelles. Sursa foto – facebook

Cum s-a apărat Viorica Dăncilă

„Aşteptăm încă posibilitatea de a o audia (pe L.C. Kovesi-n.r)”, a mai spus Philippe Lamberts. Viorica Dăncilă i-a răspuns și ea liderului grupului Verzilor din PE, dar între timp, Philippe Lamberts  părăsise deja sala. Premierul a afirmat că pentru a avea o justiţie independentă, Guvernul trebuie să lase magistraţii să găsească un consens. „Domnul Lamberts, îmi pare rău că a plecat, pe partea logistică mi-a plăcut, jos pălăria.

ADVERTISEMENT

Eu cred că România merită acest lucru. Pentru noi toate dosarele au fost importante, iar legat de GRECO, analizăm fiecare punct, dar cred că trebuie să se uite şi la Belgia, ţara din care face parte. Sunt 15 recomandări, din care a implementat doar una. Trebuie să nu intervenim noi, ci magistraţii dacă intr-adevăr vrem o independenţă a justiţiei trebuie ca magistraţii să găsească consensul, nu să îl implementăm noi”, a susţinut Viorica Dăncilă, în plenul Parlamentului European.