Fotbal intern

Atac dur la şefii lui SC Vaslui: “Sînt lipsiţi de profesionalism! Nu am mai jucat pentru că mi-am cerut salariul”

Denis Pozsder a povestit, într-un interviu acordat pentru transfermarkt.de, motivul principal pentru care nu a apucat să evoloueze decît în şapte partide pentru FC Vaslui....
03.05.2014 | 11:22
Atac dur la sefii lui SC Vaslui Sint lipsiti de profesionalism Nu am mai jucat pentru ca miam cerut salariul

Denis Pozsder a povestit, într-un interviu acordat pentru transfermarkt.de, motivul principal pentru care nu a apucat să evoloueze decît în şapte partide pentru FC Vaslui.

“Primele contacte au fost vara trecută, cînd un impresar din Serbia mi-a propus transferul. Aveam oferte din liga a treia germană şi doream să rămîn în fenomenul profesionist, dar asta nu era posibil acolo. Am primit o ofertă bună pe mail, apoi am ajuns în cantonamentul echipei din Austria. Acolo am semnat pe trei ani. Scopul meu era să-mi dezvolt cariera şi să joc cît mai multe meciuri, pentru a reveni la nivel profesionist în Germania”, a spus Pozder, citat de digisport.ro.

Fotbalistul are numai cuvinte de laudă la adresa coechipierilor săi de la FC Vaslui, care l-au “adoptat” imediat.

“Am fost primit foarte bine de colegi, aproape toţi vorbeau engleza, aşa că ne-am înţeles rapid. Erau şi trei jucători din fosta Iugoslavie în lot, de ei eram cel mai apropiat. Mi s-a oferit un apartament frumos lîngă stadion, viaţa mea era convenabilă acolo. Începutul era exact aşa cum mi-am imaginat. Am devenit titular, dar apoi ce s-a întîmplat? Antrenorul nostru a fost demis (n.r. Ilie Stan). Am avut trei schimbări în patru luni, ceva ce nu am mai păţit pînă acum. Noul antrenor avea un stil total diferit (n.r. Ionuţ Moşteanu), iar eu am ajuns pe bancă”, a spus Pozder.

Germanul cu origini bosniace susţine că nu a avut ocazia să-şi arate valoarea la FC Vaslui din cauza lui Ciprian Damian, care a ordonat scoaterea sa din lot.

“Totul a fost legat de salariu. Nu am văzut nici un ban vreme de două luni, aşa că m-am plîns preşedintelui. Mi s-a spus: ‘Mai întîi joacă un meci şi apoi poţi avea pretenţii’. De parcă era stipulat în contract că trebuie să joc pentru a primi salariul! I-am spus: ‘Nici măcar nu am avut ocazia de a demonstra ceva! Ce regulă e asta?’. Apoi mi s-a spus să ies din birou, pentru că nu voi mai juca nici un meci. De atunci nu am mai jucat deloc, iar antrenorul nu a putut face nimic în privinţa asta. De multe ori mă trăgea deoparte şi îmi zicea: ‘La antrenamente vei lucra cu mine, dar am mîinile legate, nu pot face nimic!'”, a spus Pozder.

După disputa cu Ciprian Damian, fotbalistul a început să aibă grave probleme financiare.

“Nu mai aveam parte de ajutor. Eram pe cont propriu şi trebuia să mă descurc. Oamenii care se ocupă de club sînt total lipsiţi de profesionalism. Asta, deşi şefii au foarte mulţi bani. Totul depinde de toanele lor, dacă echipa joacă bine sau nu. Avocatul Joachim Rain m-a ajutat foarte mult şi în luna ianuarie am reziliat contractul. Graţie lui am învăţat cîteva reguli de la FIFA, cum ar fi că dacă eşti neplătit de trei luni, poţi deveni liber de contract, poţi rezilia angajamentul unilateral. Exact asta am făcut”, a povestit Pozder.

Întrebat cu ce impresie a rămas după experienţa de la FC Vaslui, jucătorul german a încheiat: “Mă bucur foarte mult că am scăpat de acolo şi acum aştept ca FIFA să închidă cazul, ca să pot trece peste acest capitol din cariera mea. Nu regret ce s-a întîmplat, dar nu aş lua-o de la capăt. A fost cea mai grea experienţă din viaţa mea. Dar dacă voi cîştiga la final cazul, atunci înseamnă că a meritat tot!”. 

Tags: