Sporturi

Soțul Serenei Williams, atac fără precedent la Ion Țiriac. Replica lui Țiriac, Jr.: „O rușine să periclitați imaginea unei legende”

16.02.2021 | 20:56
Sotul Serenei Williams atac fara precedent la Ion Tiriac Replica lui Tiriac Jr O rusine sa periclitati imaginea unei legende
ADVERTISEMENT

Soțul Serenei Williams, Alexis Ohanian, a lansat un atac fără precedent la adresa lui Ion Țiriac, imediat după partida în care Simona Halep a fost eliminată de la Australian Open.


Ion Ion Țiriac îi răspunde soțului Serenei Williams

UPDATE, 16 februarie, ora 20:48 / Ion Ion Țiriac i-a dat replica lui Alexis Ohanian. Fiul lui Ion Țiriac a postat pe Twitter o scrisoare, după ce soțul Serenei Williams l-a atac dur pe omul de afaceri, în urma succesului obținut de americancă în fața Simonei Halep în sferturile de finală ale Australian Open 2021.

ADVERTISEMENT

„Către soțul doamnei Williams,

Am citit mesajul postat de dumnevoastră pe Twitter, cu un mix de neîncredere și dezgust. Numele Țiriac are o tradiție de 70 de ani în lumea sportului și Gentleman-ul la care faceți dumnevoastră referire a scris câteva capitole importante în cartea tenisului mondial, în ultimele decenii. Acest om bun, fost jucător, antrenor, manager sau organizator de turnee, căruia dumnevoastră îi aruncați cuvinte grele, a fost unul dintre cei mai puternici avocați ai acestui sport și încă este, la vârsta de 82 de ani.

Respectul pe care noi i-l purtăm doamnei Williams este unul imens. Așa și trebuie să fie. Ea va rămâne în istorie drept una dintre cele 20-25 de persoane care au contribuit la dezvoltarea acestui sport. Are o personalitate care deschide uși pentru generațiile mai tinere de atleți, din toate sporturile. Din toate aceste motive, noi îi suntem recunoscători.

ADVERTISEMENT

Domnule Williams, singurul motiv pentru care voi răspunde mesajului dumnevoastră total deplasat este acela că vorbele sunt ușor interpretate în ziua de azi, prin intermediul multitudinii de platforme existente. Discursul liber nu trebuie să fie greșit înlocuit cu defăimarea gratuită. În umila mea opinie, și voi folosi un citat foarte bine cunoscut ‘odată cu puterea vin și marile responsabilități’. Ca soț al doamnei Willims, dumnevoastră nu reprezentați numai propria opinie când vorbiți despre sport, ci și vocea unui simbol. Ar fi o adevărată rușine să periclitați imaginea unei legende, din cauza unor mesaje emoționale postate pe Twitter.

Sper ca prin intermediul acestor câtorva propoziții să aduc o urmă de înțelepciune în viitoarele dumnevoastră declarații publice. Poate și ceva respect pentru un om independent, un adevărat iubitor al tenisului și care a contribuit la ridicarea acestui sport. Felicitări Serenei, o victorie meritată. Să mergi tot înainte și să scrii istorie în cariera ta minunată!”, a scris Ion Ion Țiriac.

ADVERTISEMENT


Ohanian, continuă atacurile la Țiriac

UPDATE, 16 februarie, ora 15:25 / Soțul Serenei Williams, Alexis Ohanian, a continuat războiul jignirilor cu Ion Țiriac și a făcut și alte comentarii la adresa fostului tenismen român.

”Dacă ar avea puţină decenţă, s-ar retrage! Din toate punctele de vedere. Voi aştepta să găseşti declaraţii date de el despre vreun jucător alb din circuit… nu mai vorbim de unul care este la fel de important. Nu vei găsi. Pentru că pentru cineva ca el este foarte uşor să le spună femeilor de culoare ce să facă.

ADVERTISEMENT

Statele Unite au o istorie foarte complicată din punct de vedere al rasismului. Bineînţeles că el vine dintr-o ţară, România, care este foarte omogenă, dar atât de multă ignoranţă nu poate fi scuzată în 2021. Sunt foarte multe documentare pe acest subiect, dacă vreţi să vă documentaţi”, a mai scris Ohanian pe Twitter


Știre inițială, 16 februarie, ora 14:04

Relațiile dintre cei doi sunt extrem de tensionate, după ce Ion Țiriac a stârnit controverse prin declarația sa referitoare la retragerea Serenei WIlliams.

Pentru Aleix Ohanian eliminarea Simonei Halep a reprezentat prilejul ideal pentru a lansa un nou atac la adresa fostului tenisman român.

Atac fără precedent la adresa lui Ion Țiriac. Ce a postat soțul Serenei WIlliams pe rețelele sociale

Soțul Serenei Williams a profitat de meciul bun făcut de partenera sa, astfel încât să lanseze un nou atac:“E bine că nimeni nu-l bagă în seamă pe rasistul, sexistul şi clovnul Ion Ţiriac”, a postat Alexis Ohanian, după eliminarea Simonei Halep.

Disputa la nivel declarativ a fost stârnită inițial de Ion Țiriac care o îndemna pe Serena să se retragă din circuitul profesionist: “Dacă Serena ar avea puțină decență, s-ar retrage!”, era mesajul lui Țiriac.

Alexis Ohanian nu a rămas indiferent și a continuat din acel moment să îl taxseze pe Țiriac cu fiecare ocazie pe care o are. “A trebuit să-l caut pe Goolge…se pare că fetiţa mea de 3 ani are mai multe titluri de Grand Slam decât acest clovn (n.r. cuvânt reprezentat prin emoticon)“, a fost una din reacțiile lui Ohanian.

Mesaj special pentru Serena în timpul meciului cu Halep

Alexis Ohanian a fost prezent în tribunele arenei Rod Laver, îmbrăcat într-un tricou inscripționat cu mesajul “The greatest female athlete”, alături de poza Serenei.  Excluderea cuvântului femeie din mesaj înseamnă că anturajul Serenei o consideră pe aceasta cel mai bun atlet din toate timpurile.

Victoria de la “Antipozi” reprezintă revanșa Serenei Williams pentru înfrângerea suferită în fața Simonei Halep, în finala de la Wimbledon din 2019, acolo unde românca s-a impus lejer cu scorul de 6-2, 6-2.

În semifinalele de la Australian Open, Serena Williams o va înfrunta pe reprezentanta Japoniei, Naomi Osaka, care a eliminat-o din competiție pe taiwaneza Su-Wei Hsieh, cu scorul de 6-2, 6-2.

ADVERTISEMENT
Tags: