News

Atac fără precedent la adresa românilor din Granada: „Trebuie alungați cu șuturi în fund!”

30.03.2021 | 20:54
Atac fara precedent la adresa romanilor din Granada Trebuie alungati cu suturi in fund
ADVERTISEMENT

Românii din Granada au fost ținta unui atac vehement venit din partea deputatei Macarena Olona, secretar general al Grupului parlamentar Vox din Congresul Deputaților.

Aceasta a susținut că românii care locuiesc fără forme legale „trebuie alungați cu șuturi în fund în momentul în care ocupă clădirile”, membra parlamentului spaniol referindu-se la situația înregistrată în cartierul La Chana din Granada.

ADVERTISEMENT

Macarena Olona spune că rezidenții spanioli au părăsit cartierul nemodernizat, pentru că imobilele nu aveau nici măcar lifturi, acestea fiind „ocupate progresiv în majoritate de populația românească”.

Românii care au ocupat ilegal imobile generează probleme de conviețuire

Macarena Olona spune că guvernanții „au o politică ce se îndepărtează tot mai mult de nevoile spaniolilor. Acești politicieni nu au zone românești în cartierele lor, oameni care locuiesc ilegal în case și care generează probleme serioase de conviețuire, așa cum se întâmplă în Chana”, relatează La Vox de la Galicia.

ADVERTISEMENT

Olona a mai subliniat: „Printre prioritățile noastre se numără zone din Granada, cum ar fi La Chana, pentru că dacă facem o plimbare prin Plaza de la Unidad vedem un cartier complet abandonat: este un loc în care copiii ar trebui să alerge sau persoanele în vârstă ar putea să se odihnească, care după aceea mult efort și atâția ani de plată a impozitelor, astăzi nu au bănci decente unde să poată sta”.

Deputata susține că rezidenții spanioli au părăsit cartierul nemodernizat, pentru că imobilele nu aveau nici măcar lifturi, acestea fiind „ocupate progresiv în majoritate de populația românească”.

ADVERTISEMENT

Macarena Olona, care a vizitat zona, a mai spus că au apărut „depozite ilegale de fier vechi care implică probleme de insalubritate și securitate”.