Atac în centrul orașului Frankfurt: trei persoane au ajuns în stare gravă în spital

Flaviu Popa   
în HotNews
26/01/2021, 13:58
Atac în centrul orașului Frankfurt: trei persoane au ajuns în stare gravă în spital
Bărbatul a înjunghiat 3 oameni în Frankfurt: Foto: Faz. Net

Un individ înarmat cu un cuțit a atacat mai multe persoane în centrul orașului Frankfurt, din Germania.

Conform surselor din cadrul serviciilor germane de securitate, trei persoane au fost internate în stare gravă în spital.

Potrivit Digi 24, atacul a avut loc în apropierea Gării Centrale din Frankfurt. Forțele de ordine încearcă să afle motivele agresorului.

Un bărbat din Frankfurt a înjunghiat alți trei oameni

Din informațiile obținute de Frankfurter Allgemeine Zeitung, atacatorul ar fi fost drogat și atacul nu are nicio legătură cu terorismul. Autoritățile încearcă acum să afle dacă agresorul are legături cu rețelele de trafic de droguri.

„A fost raportată o persoană care ar fi rănit alte câteva persoane. Această persoană a fost arestată foarte prompt. Circumstanțele exacte ale infracțiunii fac în prezent obiectul anchetei.

Nu mai există niciun pericol. Vor urma mai multe informații”, a transmis Poliția din Frankfurt pe Twitter.

Locuitorii din Frankfurt încă își aduc aminte de atacul din februarie 2020 din Hanau, când 9 persoane, printre care și un cetățean român și-au pierdut viața în două incidente armate.

MAE transmitea condoleanțe familiei și făcea o legătură între atac și xenofobie. „Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, era precizat într-un comunicat al MAE.

Atacatorul Tobias Rathjen a intrat într-un bar frecventat de imigranți, alături de mama sa, și a început să tragă în toată lumea. Cei doi au fost uciși în cele din urmă de polițiști.

Închide ×