News

Atac în Germania. Patru morţi, printre care o fetiță de nouă luni, după ce o maşină a intrat într-un grup de pietoni. Video

01.12.2020 | 20:59
Atac in Germania Patru morti printre care o fetita de noua luni dupa ce o masina a intrat intrun grup de pietoni Video
ADVERTISEMENT

Cel puțin doi oameni au murit și 15 au fost răniți după ce au fost loviți de o mașină care a intrat în mulțime într-o zonă centrală din Trier, Germania.


UPDATE ora 21:00. Bilanțul victimelor incidentului de marți din Trier crește. Conform ultimelor informații, patru persoane ar fi murit și peste 15 ar fi rănite după ce un cetățean german de 51 de ani a intrat cu mașina în mulțime.

ADVERTISEMENT

Printre morți se află și o fetiță de numai nouă luni de zile. Până la această oră se mai știe că șoferul vinovat de tragedie a fost identificat și arestat la fața locului, iar vehiculul a fost confiscat.


UPDATE 20:30. Vizibil afectat, primarul din Trier a anunțat că un copil se numără printre victimele atacului comis marți după-amiază, în centrul orașului, de un bărbat german în vârstă de 51 de ani.

ADVERTISEMENT

Tocmai am mers în centrul orașului și a fost îngrozitor. A fost o priveliște de groază. Am văzut un cărucior acolo, pe stradă… fetița căreia îi aparținea este moartă”, a declarat Wolfram Leibe, înainte să izbucnească în lacrimi.

UPDATE 17:21. Potrivit primarului, Wolfram Leibe, unul dintre decedați este o fată, iar până la această oră este vorba despre 15 răniți.

ADVERTISEMENT

“Tocmai am trecut prin centrul orașului și este pur și simplu oribil. Există un pantof sport pe jos, iar fata căreia îi aparține este moartă”, a declarat el în cadrul unei conferințe de presă, potrivit BBC.

Târgul de Crăciun care se desfășoară de obicei în centrul orașului a fost anulat anul acesta din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT

ȘTIREA INIȚIALĂ Din primele informații, o mașină ar fi intrat cu viteză printre pietonii aflați în centrul oraşului Trier, din sud-vestul Germaniei.

Până la această oră nu se știe dacă este vorba despre un simplu accident sau de o acțiune teroristă pusă la cale de grupări extremiste.

Doi morţi și mai mulți răniţi, după ce o maşină a intrat într-un grup de persoane în Germania

Doi oameni au murit și alte câteva zeci au fost terorist după ce un autoturism a intrat cu viteză în grupuri de persoane aflate în zona centrală a orașului german Trier.

”Conform primelor investigații, două persoane au murit. Vă rugăm să evitați în continuare centrul orașului.”, a anunțat Poliția din Trier.

Potrivit DailyMail, un martor ocular a anunțat că un Range Rover de culoare gri închis a trecut pe o stradă intens circulată din orașul germana cu viteză mare. Oamenii aflați în calea sa au fost aruncați prin aer, spune el.

Sursa citată notează că şoferul vehiculului care a provocat tragedia a fost reţinut, iar circulaţia în zona respectivă a fost restricţionată.

Conform Poliției Trier, persoana reținută este un bărbat de 51 de ani care locuiește în districtul Trier-Saarburg. Mașina acestuia a fost de asemenea luată în custodie pentru cercetări.

Sunt șocată. Mă aflam la șantier, în orașul Trier, și 10 minute mai târziu cineva a intrat cu mașina în oameni. Noi am fost exact acolo cu câteva minute înainte. Sunt morți și răniți” – a scris pe Twitter un utilizator.

”Câteva persoane sunt rănite, după ce au fost lovite de o mașină în zona pietonală în #Trier. Vă rugăm să evitați zona, poliția se află la fața locului împreună cu alte servicii de urgență”, a anunțat Poliția din Trier pe rețeaua de socializare.

Autoritățile au făcut un apel către public să evite zona pe măsură ce se efectuează investigații asupra incidentului și se stabilește un cordon de securitate.

Anual, Trier găzduiește de unul dintre cele mai populare târguri de Crăciun din Germania. În 2020, evenimentul a fost anulat din cauza pandemiei.

ADVERTISEMENT
Tags: