News

Atac în SUA la o paradă de Crăciun. O mașină a intrat cu viteză într-o mulțime de oameni. Cel puțin cinci morți și 40 de răniți. Update

Zeci de victime la o paradă tradițională de Crăciun din SUA. Mai mulți oameni au fost răniți și uciși, duminică seară, după ce o mașină a intrat cu viteză în ei.
22.11.2021 | 08:52
Atac in SUA la o parada de Craciun O masina a intrat cu viteza intro multime de oameni Cel putin cinci morti si 40 de raniti Update
O mașină a intrat într-o mulțime de americani de la o paradă de Crăciun. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT
22-11-2021
06:52

Cel puțin cinci morți în urma atacului

Autoritățile din statul Wisconsin au venit și cu informații despre numărul deceselor. Ar fi cel puțin 5 decedați, până acum și în jur de 40 de răniți, aceștia fiind duși la spital.

Peste 20 de americani au fost victimele atacului, printre aceștia aflându-se și copii, în timp ce luau parte la parada anuală de Crăciun, din statul Wisconsin. La fața locului s-au deplasat mai multe echipaje de salvare.

Tragedia a avut loc, mai exact, duminică seara, în jurul orei orei 16.30 (22.30 GMT). Nu se știe, momentan, dacă a fost vorba despre un atac terorist și nici cine ar sta în spatele lui, scrie CNN.

ADVERTISEMENT

Nu se știe cine a fost atacatorul

Toți cei răniți au fost duși la spital pentru a primi îngrijirile medicale necesare. În privința celor decedați, autoritățile au transmis că vor comunica numărul lor după ce vor avea mai multe informații despre ei.

”Un SUV roşu a intrat cu viteză în parada de Crăciun pe care o organizăm în centrul oraşului. Peste 20 de persoane au fost rănite în urma acestui incident.

ADVERTISEMENT

Poliţia din Waukesha a găsit un vehicul suspect. O anchetă este în desfăşurare”, a declarat presei şeful poliţiei, Dan Thompson.

Toți cei care au supraviețuit și au asistat la întreaga scenă sunt acum șocați de ceea ce au văzut. Un martor ocular își amintește o lovitură puternică și apoi țipetele oamenilor care fugeau disperați de o mașină care a intrat în mulțime din neant.

ADVERTISEMENT

”Am auzit un lovitură puternică şi ţipetele asurzitoare ale persoanelor lovite de vehicul”, a spus Angelito Tenorio, pentru Milwaukee Journal Sentinel, martor ocular și candidat pentru postul de trezorier al statului.

Anchetă de amploare în acest caz. Populația este îndemnată la rugăciune

De altfel, în urma atacului, au reacționat și preoți catolici ai Arhiepiscopiei Milwaukee din Wisconsin. Și clerici de-ai lor au fost răniți și chiar dintre copiii care frecventează școala catolică Waukesha.

ADVERTISEMENT

”Rugăciunile noastre sunt cu oamenii care au fost răniți și uciși în timpul tragicului incident din Waukesha.

Printre răniți se numără unul dintre preoții noștri catolici, precum și mai mulți enoriași și copii de la școala catolică Waukesha.

Vă rugăm să vă alăturați în rugăciune pentru toți cei implicați, familiile lor și cei care sunt traumatizați de la asistența la scena oribilă”, a transmis Sandra Peterson, director de comunicare pentru Arhiepiscopia Milwaukee, într-un comunicat.

Zona atacului este acum împânzită de oameni ai legii. S-a demarat o anchetă în acest caz.

ADVERTISEMENT