News

Atac într-o școală din Slovacia. Cinci persoane au fost înjunghiate, atacatorul a fost ucis de polițiști

11.06.2020 | 16:00
Atac intro scoala din Slovacia Cinci persoane au fost injunghiate atacatorul a fost ucis de politisti
ADVERTISEMENT

Atac cu armă albă la o școală din Slovacia, comis de un fost elev. Conform datelor oficiale, tânărul a înjunghiat cinci persoane și l-a ucis pe directorul adjunct.

Atac cu armă albă la o școală din Slovacia, cinci persoane au fost înjunghiate

Potrivit purtătoarei de cuvânt a serviciilor de salvare slovace, un tânăr a atacat cu un cuțit cinci persoane, la o școală primară din orașul slovac Vrutky, printre care directorul adjunct al instituției și mai mulți copii.

ADVERTISEMENT

Atacatorul și-a atacat victimele cu un cuțit, după care a încercat să fugă de polițiști. Acesta a fost împușcat și ucis în timp ce încerca să scape după atacul comis la școală din orașul aflat la aproximativ 200 de kilometri de capitala Bratislava.

Ucigașul avea 22 de ani și era din Martin, regiunea Zilina. Ministrul de interne slovac Roman Mikulec s-a deplasat de urgență la fața locului, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Școlile din Slovacia s-au redeschis din 1 iunie. Conform presei din Slovacia, directorul a fost înjunghiat fatal în piept, având o rană deschisă în zona inimii. Alți doi copii au fost răniți grav, la care se mai alătură doi polițiști care s-au luptat cu atacatorul.

Unul dintre copii a fost înjunghiat în inimă, în timp ce al doilea copil a fost înjunghiat în zona gâtului.

ADVERTISEMENT

„Toți cei răniți au fost stabilizați și transportați la spital. Una dintre victime a murit pe loc, în timp ce un alt bărbat se zbate între viață și moarte”, au transmis reprezentanții poliției.

Atacatorul a pătruns în școală după ce a spart geamul, având asupra sa un cuțit. A înjunghiat un om de serviciu și pe directorul adjunct al școlii.

ADVERTISEMENT

A fugit apoi într-o clasă unde se aflau elevi din clasa a I-a, unde a înjunghiat un profesor și doi elevi. A fost împușcat de polițiști”, a explicat purtătorul de cuvânt al forțelor de ordine, Milan Lucansky.

 

 

 

ADVERTISEMENT