News

Atac într-un mall din Finlanda! Un mort și 10 răniți în urma incidentului

01.10.2019 | 15:12
Atacul s-a produs la un centru vocațional. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Atac într-un mall din Finlanda! O persoană a fost ucisă și zece rănite într-un incident violent care a avut loc într-o școală vocațională care avea sediul într-un mall. Două dintre persoanele rănite au ajuns la spital în stare gravă. Polițiștii au folosit armele de foc și au arestat cel puțin o persoană. Incidentul a avut loc întrun centru din orașul Kuopio, poziționat în estul Finlandei. Potrivit primelor informații, suspectul ar fi un elev înarmat cu o sabie.

Atac într-un mall din Finlanda!

„Am fost alertați în cursul zilei de marția asupra unui atac cu armă. La fața locului, adică la un mall din Kuopio s-au deplasat mai multe echipe, unii dintre agenți fiind specializați în antiterorism. Din păcate, agenții au găsit o persoană ucisă. Asupra agresorului s-au tras focuri de armă și acesta a fost rănit. Suspectul, din primele informații, este chiar un elev al acestei școli” se arată într-un prim comunicat al poliției finlandeze

ADVERTISEMENT

”Poliţiştii au făcut uz de armă. Un atacator a fost arestat. Răniţii au fost evacuaţi”, au mai anunţat cei de la Poliție. Circumstanţele acestui atac erau imediat vagi, la fel ca motivaţiile suspectului arestat. Potrivit presei locale, atacatorul, un tânăr care se află între răniţi, a pătruns – înarmat cu o sabie – marţi dimineaţa într-o sală de clasă a Institutului de formare profesională Savo, în care se află liceeni şi adulţi.

Atac într-un mall din Finlanda! Finlanda
Tânărul agresor se află printre răniții atentatului. Sursa foto – facebook

”El a lovit o fată la gât cu o sabie şi a înjunghiat-o în abdomen”, a declarat presei locale un martor. Agresorul a declanşat, de asemenea, ”un fel de mică bombă incendiară”, a adăugat el. O martoră, Roosa Kokkonen, care lucrează în apropiere de instituţie, a declarat pentru postul finlandez de televiziune MTV că o profesoară a ieşit fugind din clădire, plină de sânge pe mâini.

ADVERTISEMENT

În pofida faptului că crimele violente rămân relativ rare în această ţară nordică cu 5,4 milioane de locuitori, Finlanda a a fost îndoliată de două atacuri armate în masă în instituţii şcolare, la sfârşitul anilor 2000. În 2007, un tânăr în vârstă de 18 ani a împuşcat şapte elevi şi directoarea unuiliceu de la Tuusula, la nord de Helsinki, înainte să se sinucidă. În septembrie 2008, un elev a ucis zece persoane într-un liceu profesional la Kauhajoki (vest), după care s-a sinucis. Mai mult de atât, în august 2017, un solicitant de azil marocan în vârstă de 22 de ani a înjunghiat mortal două femei şi a rănit alte opt persoane la Turku (sud-vest). Abderrahman Bouanan a fost condamnat în iunie 2018 la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de crimă şi tentativă de omor cu caracter terorist.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri