Sport

Un nou atac la adresa conducerii FRF: „Problema e filosofia. Burleanu nu știe fotbal”

Se întețesc atacurile la adresa actualei conduceri a FRF. Ciprian Marica pune tunurile pe Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță din cauza modului în care au încercat să găsească noul selecționer.
08.01.2022 | 16:48
Un nou atac la adresa conducerii FRF Problema e filosofia Burleanu nu stie fotbal
ADVERTISEMENT

Refuzată, din varii motive, de Gheorghe Hagi, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu, Federația Română de Fotbal e foarte aproape să-l numească la cârma echipei naționale pe Ladislau Boloni. FANATIK a dezvăluit în exclusivitate vineri, 7 ianuarie, că tratativele dintre cele două părți s-au finalizat cu succes.

Ciprian Marica pune tunurile pe conducerea FRF

Modul în care șefii de la Casa Fotbalului au gestionat operațiunea de găsire a succesorului lui Mirel Rădoi pe banca „tricolorilor” – cu nu mai puțin de 12 nume pe listă – a stârnit, însă, o sumedenie de reacții dure în fotbalul nostru. Potrivit lui Ciprian Marica, principalii vinovați pentru această situație sunt membrii Comisiei Tehnice.

ADVERTISEMENT

Managementul slab al FRF se vede, nu trebuie să fii contra Federaţiei, dar trebuie să spui lucrurilor pe nume, asta e realitatea. Depinde ce se doreşte. Dacă se doreşte continuarea muncii lui Rădoi, aş fi mers cu Mutu. Vrea să joace ofensiv. Dacă FRF vrea să revoluţioneze fotbalul şi să vină cu un antrenor care atacă, nu te califici, dar să ataci…

Repet, depinde ce-ţi doreşti. Vrei să joci de la egal la egal, să iei trei, două, să te întoarcă Macedonia… Depinde ce vrei. Dan Petrescu poate era cel mai indicat nume pentru postul de selecţioner, dintre toţi. Problema e de filosofia federaţiei.

ADVERTISEMENT

Mi se pare aşa cum Comisia Tehnică a FRF, toată lumea îşi dă cu părerea, înseamnă că nu ştii pe cine vrei să pui. Burleanu nu ştie fotbal, nu-l mai condamn. Comisia Tehnică ar trebui să evalueze jucătorii puşi la dispoziţie, cum văd ei viitorul naţionalei, nu să-i aleagă aşa cum vor ei antrenori”, a comentat fostul internațional, potrivit telekomsport.ro.

Mihai Stoica îl vrea pe Ladislau Boloni la națională: „E un om care se perfecționează mereu”

În schimb, Mihai Stoica vede în Ladislau Boloni omul potrivit să-i conducă pe „tricolori” în următoarele campanii de calificare și are numai cuvinte de laudă la adresa conducerii FRF pentru soluția aleasă. „Nu am în garderobă o pălărie, dar mă duc și îmi cumpăr, pentru a o scoate în fața Federației. Boloni e cea mai bună variantă dintre toate numele vehiculate, mai ales că mulți de pe listă nu aveau experiență.

ADVERTISEMENT

Boloni nu a mai avut activitate în ultima perioadă, dar nu îl comparăm cu Daum, care era lăsat. Din punctul meu de vedere, Daum a fost o eroare mare. Boloni muncea și când era selecționer, e un om care se perfecționează mereu.

Salut inițiativa lor și m-aș bucura mult să vină Boloni la naționala României. Cred că Boloni are chef să comunice, poate are și el nevoie de o revanșă personală, atunci ne-a și abandonat, a picat rău de tot momentul acela.

ADVERTISEMENT

Mă apucă nervii când aud oameni care au fost la echipa națională și care au experiență, dar care vorbesc de nucleu la națională, de vârste… La echipa națională contează cei mai buni jucători în acel moment, înaintea meciurilor. Nu mai comparăm cu ce a fost înainte. 

Boloni nu e rupt de realitate, cum era Daum… Daum a avut și el rezultate, doar că părea rupt de realitate și nu cred că Boloni e așa. Răzvan Burleanu e extrem de respectuos cu personalități de tipul lui Boloni.

Mihai Stoichiță nu poate să aibă conflict cu cineva, pentru că nu ar mai fi Mihai Stoichiță. El nu e născut să aibă conflicte, ci să aplaneze, vă spun, pentru că îl cunosc”, susține managerul general al FCSB-ului.

După aproape patru ore de discuții, Ladislau Boloni și-a dat acordul să preia echipa națională a României și urmează ca în cursul zilei de luni, 10 ianuarie, să semneze contractul. Obiectivul va fi calificarea la ediția din 2024 a Campionatului European, cu posibilitatea de a-și implementa filosofia de joc încă din vara acestui an, când este programat debutul Ligii Națiunilor.

ADVERTISEMENT