Fotbal international

Atac la ţările în care campionatele se vor relua: “Poate va fi nevoie de moartea unui jucător ca lumea să deschidă ochii”

28.05.2020 | 11:46
Atac la tarile in care campionatele se vor relua Poate va fi nevoie de moartea unui jucator ca lumea sa deschida ochii
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a blocat fotbalul pentru mai bine de două luni, iar primii paşi pentru reluarea competiţiilor au început să fie făcuţi. Cu toate acestea, şeful Comisiei Medicale de la FIFA a lansat un atac dur la adresa ţărilor care permite ca sezonul să fie reluat.

Atac la ţările în care campionatele se vor relua: “E vorba de viaţă şi de moarte”

Michel D`Hooghe, preşedintele Comisiei Medicale de la FIFA, nu vede cu ochi buni reluarea campionatelor şi a criticat în termeni duri această decizie. Acesta a susţinut că doar moartea unui fotbalist îi va face pe oficialii ligilor să înţeleagă pericolul.

ADVERTISEMENT

“Sper să mă înşel, dar tare mă tem că doar o catastrofă umană, ca moartea unui jucător, va face ca lumea fotbalului să deschidă ochii. Sper că nu vom ajunge până acolo. În cazul Covid-19, nu mai este vorba de medicină, ci de viaţă sau de moarte şi am sperat că sănătatea va însemna mai mult decât banii.

Trebuie însă să constat că nu este cazul. În lunga mea carieră, am constatat întotdeauna căsătoria dificilă între medicină şi economie. De multe ori economia a avut câştig de cauză în faţa sănătăţii.

ADVERTISEMENT

În viaţa mea, a trebuit să formulez numeroase recomandări referitoare la impactul pe care îl au altitudinea, decalajul orar, căldura excesivă sau poluarea asupra practicării sportului”, a declarat Michel D`Hooghe.

A felicitat exemplul dat de Belgia, care a “îngheţat” sezonul

Belgia a fost prima ţară care a anunţat “îngheţarea” sezonului, chiar dacă UEFA a făcut presiuni ca liga să fie reluată. Michel D`Hooghe i-a felicitat pe conaţionalii lui şi a susţinut că în Anglia sunt fotbalişti care consideră că sunt folosiţi drept cobai în această perioadă.

ADVERTISEMENT

“Încă din prima zi, am spus că Liga profesionistă belgiană a luat o decizie înţeleaptă când a încheiat totul. Recomand prudenţa şi evident că sunt dezamăgit să văd că unii reîncep deja. Poate sunt singurul care gândeşte aşa.

Sper că mi se vor alătura şi alţii săptămânile viitoare şi că raţiunea va câştiga. Unii fotbalişti în Anglia au spus deja că au avut sentimentul că sunt folosiţi drept cobai şi îi înţeleg”, a mai spus preşedintele Comisiei Medicale de la FIFA.

ADVERTISEMENT

Bundesliga, primul mare campionat care a fost reluat

Prima ligă a Germaniei a fost reluată în weekend-ul 16-17 mai şi s-au jucat deja trei etape din Bundesliga, după ce la mijlocul acestei săptămâni a fost programată o etapă intermediară. În plus, campionatele din Cehia şi Ungaria au fost reluate recent.

ADVERTISEMENT
Tags: