Fotbal intern

Primarul din Satu Mare îi răspunde tatălui său, care l-a terfelit pe Daniel Prodan: “Face parte din altă generaţie!”

UPDATE, ORA 17:05 / Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare, nu este de acord cu tatăl său şi susţine că Daniel Prodan este cel mai mare fotbalist sătmărean din istorie. Totuşi,...
29.11.2016 | 17:06
Primarul din Satu Mare ii raspunde tatalui sau care la terfelit pe Daniel Prodan Face parte din alta generatie

UPDATE, ORA 17:05 / Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare, nu este de acord cu tatăl său şi susţine că Daniel Prodan este cel mai mare fotbalist sătmărean din istorie. Totuşi, edilul nu consideră că numele fostului internaţional nu poate fi asociat cu un stadion în paragină.

„Daniel Prodan este fără îndoială cel mai mare fotbalist sătmărean din istorie. Prin performanţele pe care le-a obţinut, prin numărul de selecţii în Naţionala Românei, prin faima echipelor la care a evoluat în cariera lui.

Personal, consider că Satu Mare nu are un stadion pe măsura numelui Daniel Prodan. Nu mi-aş dori ca numele lui Daniel Prodan să fie asociat cu o ruină.

Iar, ca să pun capăt dezbaterilor pornite după declaraţiile tatălui meu în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean, voi fi foarte tranşant.

Tatăl meu face parte dintr-o generaţie în care fotbalul spectacol era mai prezent decît în ziua de azi. El a crescut cu fotbalişti de creaţie, de care Satu Mare nu a dus lipsă: Gabi Both sau Viorel Heţeganu, în anii ‘70, ori Gábor Gerstenmájer în anii ’80. Poate de aceea îi preferă în dauna unor jucători de forţă, precum Didi Prodan sau Tiberiu Csik. Eu îi admir pe fotbaliştii puternici, combativi, care pun osul la bătaie, care dau totul pe teren.

Cert este că nici un fotbalist sătmărean nu s-a apropiat de performanţele lui Didi Prodan, chiar dacă altele erau vremurile înainte de 1989. Să dea Dumnezeu ca în viitorul apropiat sau mai îndepărtat Satu Mare să dea un fotbalist de talia lui „Tătuca”.

Cît despre inteligenţa lui Didi Prodan, un fundaş care reuşeşte să-i anihileze pe Batistuta sau Asprilla, este cu siguranţă un fotbalist şi un om foarte inteligent.

Nu aş vrea să vă dau promisiuni deşarte, că vom construi un nou stadion, că vom cumpăra noi machete pe care să le prezentăm opiniei publice şi apoi să nu facem nimic. În momentul de faţă, în România se construiesc stadioane noi la Craiova şi Arad, după cele din Cluj şi Bucureşti. Urmează modernizarea stadioanele Dinamo, Steaua şi Rapid pentru a pregăti Euro 2020. Rămân oraşe mari ca Timişoara, Iaşi, Constanţa sau Oradea fără stadioane moderne, astfel că şansele ca Satu Mare să obţină finanţare sunt destul de mici.

Dar, deocamdată ne mulţumim cu ce avem, poate vom găsi resurse financiare măcar să consolidăm stadionul.

Nu sînt de acord cu demagogia celor care îşi fac acum campanie pe spatele fostului mare internaţional, începînd cu fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef. Au condus Olimpia mai bine de 4 ani, dar nu i-au dat nici măcar o funcţie onorifică lui Daniel Prodan, chiar dacă din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Satu Mare aveau această putere. Aceleaşi persoane au pus Olimpia pe butuci, printr-un management defectuos, prin achizţii fictive de echipamente şi cafea. Iar acum vin şi ne dau lecţii de morală.

Aştept opiniile sătmărenilor, a căror voinţă sîntem datori să o respectăm!”, a spus primarul Kereskenyi Gabor.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

UPDATE, ORA 13:04 / Originar din Satu Mare, la fel ca şi Daniel Prodan, Florin Gardoş l-a distrus pe Kereskenyi Sandor. “Incredibil ce tupeu are nesimţitul ăsta!”, a scris Gardoş pe un site de socializare.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

La mai bine de o săptămînă de la înmormîntarea lui Daniel Prodan, au început să apară scandaluri în legătură cu numele fostului mare fotbalist.

Kereskenyi Sandor, consilier judeţean la Satu Mare, susţine că ar fi “o greşeală impardonabilă” ca stadionul din Satu Mare să se numească Daniel Prodan, după ce fostul membru al Generaţiei de Aur a decedat în urma unui infarct.

“L-am cunoscut personal pe Daniel Prodan şi de departe nu era un fotbalist atît de mare cum am auzit chiar aici. Era un fotbalist care, cum să zic, a jucat cum a putut.

În ceea ce priveşte capacităţile sale morale şi intelectuale… despre astea am putea vorbi foarte mult. Nu cred că ar trebui să iniţiem sau să cădem în această greşeală ridicolă, dacă nu impardonabilă şi să iniţiem un cult unui nepotrivit“, a declarat Kereskenyi Sandor.

VIDEO