Fotbal international

Atac rasist la adresa lui Ansu Fati. Antoine Griezmann a reacţionat pe Twitter

22.10.2020 | 17:04
Atac rasist la adresa lui Ansu Fati Antoine Griezmann a reactionat pe Twitter
ADVERTISEMENT

După eşecul din weekendul trecut din campionat, 0-1 la Madrid, pe terenul lui Getafe, Barcelona a reacţionat bine la debutul în grupa de Champions League, reuşind un succes indiscutabil acasă, cu 5-1, în faţa lui Ferencvaros.

O victorie menită să mai stingă puţin din focul tensiunilor întreţinute de luni bune pe Nou Camp de relaţia foarte încordată dintre preşedintele clubului, Josep Bartomeu şi jucători, în frunte cu starul Lionel Messi.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, mult dorita linişte nu poate veni înainte de El Clasico, chiar şi după un rezultat care mulţumeşte pe toată lumea. Asta ca urmare a faptului că, în mod neaşteptat, publicaţia ABC a scris un articol referitor la meciul cu Ferencvaros, în care autorul lansează un adevărat atac rasist la adresa puştiului Ansu Fati.

Ansu Fati, jignit grosolan de un ziarist de la ABC

Ansu Fati, care a fost naturalizat spaniol şi a debutat cu succes în naţionala mare, a marcat golul doi şi i-a pasat decisiv lui Coutinho pentru al treilea. Asta până să fie înlocuit de alt copil, Pedri, care şi el avea să îşi înscrie numele printre marcatori.

ADVERTISEMENT

“Fati are ceva din fuga unei gazele. Un foarte tânăr vânzător ilegal pe care-l vezi alergând în Paseo de Gracia când cineva strigă «Apă!”», anunțând astfel raidul Gărzii Urbane. 

Reacţii virulente pe reţelele de socializare

Instantanee din junglă în inima orașului. Azi nu se mai întâmplă așa, întrucât pentru primarul Ada Colau infractorii sunt polițiștii, nu comercianții, ce nici nu mai trebuie să alerge. Este tare adevărat și că, fără turiști, în Barcelona afacerile acestora suferă foarte mult”.

ADVERTISEMENT

Comentariul lipsit nu numai de respect dar şi de orice urmă de legătură cu talentatul jucător al catalanilor a produs un tsunami de proteste pe reţelele de socializare, unde s-a cerut insistent concedierea lui Salvador Sostresm autorul articolului.

Griezmann i-a luat apărarea puştiului, iar jurnalistul și-a prezentat scuzele

Iar francezul Antoine Griezmann, coechipierul lui Ansu Fati, a reacţionat şi el pe contul personal, fiind aplaudat de peste 150.000 de oameni: “Ansu e un băiat excepțional și merită respect ca orice ființă umană. Nu rasismului și proastei educații!”

ADVERTISEMENT

Tardivă a fost reacţia jurnalistului, care în zadar a încercat să explice faptul că nu a dorit nici un context rasist comentariului său și a publicat un mesaj prin care a dorit să își prezinte scuzele față de Fati.

“Unele expresii au fost catalogate în context rasist. Nu a fost absolut deloc în intenția sau opinia mea. Regret profund neînțelegerea creată și vreau să-mi cer iertare celor pe care astfel i-am ofensat”, a declarat Salvador Sostresm.

În ciuda scuzelor publicate de Sostresm, FC Barcelona intenționează chiar să îl cheme în instanță pe jurnalistul de la ABC, considerând că fotbalistului său i s-au adus jigniri grave.

ADVERTISEMENT