News

Atac sângeros în Canada. Un mort și mai mulți răniți lângă o bibliotecă din Vancouver. Video

28.03.2021 | 09:30
Atac sangeros in Canada Un mort si mai multi raniti langa o biblioteca din Vancouver Video
ADVERTISEMENT

O femeie a murit și mai multe persoane au ajuns la spital, înjunghiate, după un atac sângeros cu armă albă petrecut sâmbătă după amiaza în Canada. Evenimentul dramatic a avut loc în Vancouver, vestul țării.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 13:45 în interiorul și în afara Bibliotecii Lynn Valley, situată în zona comercială Lynn Valley Village, care era plină de oameni în acest weekend.

ADVERTISEMENT

Conform presei din Canada, atacatorul, care se pare că ar fi acționat singur, fără niciun sprijin, a fost reținut și este acum în custodia poliției.

Un mort și mai mulți răniți lângă o bibliotecă din Vancouver, după un atac sângeros

Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu momentul în care atacatorul, având un cuțit de dimensiuni destul de mari în mână, este imobilizat de cadrele din Poliție.

ADVERTISEMENT

Martorii prezenți în zona bibliotecii, îngroziți de acest atac, au declarat pentru site-ul Global News suspectul atacului a început să înjunghie oameni în interiorul bibliotecii înainte de a se deplasa în afara clădirii.

”Eram în interiorul bibliotecii. Dintr-o dată, am auzit strigăte și toată lumea s-a oprit și a privit șocată cum oamenii erau atacați. Apoi, toate persoane au început să fugă pe ușa laterală”, a declarat Mary Craver, care participa la o vânzare de carte în acel moment.

ADVERTISEMENT

”Au fost cel puțin șase victime pe care le-am putea număra pe o rază de 50 de metri, deci totul a fost extrem de traumatic. Încercam să ne găsim fiica în zonă, așa că a fost cam înspăimântător”, a mai spus Mary pentru Global News.

Serviciile de Sănătate de Urgență din Vancouver au declarat că au trimis la fața locului 11 ambulanțe. Șase persoane au fost transportate la spital în stare gravă. Din păcate, o femeie a decedat din cauza rănilor.

ADVERTISEMENT

Premierul Justin Trudeau: ”Inima mea este alături de cei din Vancouver”

La scurt timp după producerea atacului, Justin Trudeau, premierul Canadei, a transmis un mesaj de condoleanța victimelor din Vancouver.


”Inima mea este în Vancouver în seara asta. Toți cei afectați de acest incident violent din Lynn Valley, vreau să știe că populația Canadei este alături în acest clipe dificile. Le dorim o recuperare rapidă celor răniți”, a scris oficialul pe Twitter.

În urmă cu niciun an, tot în Canada, Gabriel Wortman un individ de 51 de ani, de profesie dentist, s-a îmbrăcat în polițist și a ucis 16 oameni, inclusiv o polițistă, în provincia Noua Scoție din Canada.

ADVERTISEMENT