News

Atac sângeros la o școală din Rusia. Șapte elevi au fost uciși. Zeci de persoane rănite. Video. Update

11.05.2021 | 13:20
Atac sangeros la o scoala din Rusia Sapte elevi au fost ucisi Zeci de persoane ranite Video Update
ADVERTISEMENT

Atac sângeros în Rusia. Șapte elevi au fost uciși la o școală din orașul Kazan, situat în centrul țării, după ce un individ de 19 ani a deschis focul în interiorul unității de învățământ.


Bilanțul oficial prezentat de Guvernatorul din Tatarstan: ”Șapte elevi au fost uciși”

UPDATE, ora 13:12 / Rustam Minnikhanov, guvernatorul Republicii Tatarstan, unde se află orașul Kazan, a declarat marți că șapte elevi au fost uciși în atac: patru băieți și trei fete de clasa a 8-a, cu vârste de 13-14 ani. De asemenea, încă 12 copii și 8 adulți au fost spitalizați.

ADVERTISEMENT

Inițial, presa internațională a raportat că în total 11 persoane au fost ucise în atacul asupra școlii din Kazan, citând oficiali locali de la serviciile de urgență.

De asemenea, se pare că în atac a fost implicată o singură persoană, un tânăr de 19 ani, care este în detenție deja.

ADVERTISEMENT

”Teroristul a fost arestat. El are 19 ani. O armă de foc este înregistrată pe numele său și a fost ridicată. Alți complici nu au fost stabiliți, iar o anchetă este în desfășurare”, a declarat Minnikhanov după ce a vizitat școala marți, scrie The Guardian.


Bilanțul morților în urma atacului de la școala din Rusia ajunge la 11

UPDATE, ora 11:32 / Numărul de persoane ucise în atacul cu focuri de armă în școala din oraşul Kazan a crescut la 11, dintre care opt copii, informează Sky News.

ADVERTISEMENT

La unitatea școlară din centrul Rusia au ajuns deja peste 20 de ambulanțe, pregătite să preia victimele. Acțiunea este în desfășurare, astfel că numărul celor răniți poate crește de la o oră la alta. Peste 30 de răniți sunt anunțați de presa internațională în acest moment.


Știrea inițială, ora 11:11 / Din primele informații, unul dintre atacatori, un adolescent de 19 ani, ar fi fost reținut, anunță Interfax. Se pare că un al doilea om înarmat ar putea fi încă în clădire.

ADVERTISEMENT

Atac armat la o școală din Rusia. Cel puțin opt elevi și un profesor au murit

Numărul victimelor din atacul cu focuri de armă dintr-o şcoală situată în oraşul Kazan din centrul Rusiei este de nouă, dintre care opt copii, informează agenţiile de presă ruse, citate de DW.

De asemenea, alți 10 copii au fost răniți, iar o parte dintre ei au avut nevoie de spitalizare.

”Au decedat 9 persoane, dintre care 8 copii şi un profesor. De asemenea, au fost răniţi alţi 10 oameni, dintre care 4 au fost spitalizați”, a declarat pentru TASS o sursă din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă ruse.

Într-o serie de imagini șocante apărute pe site-urile de socializare se văd copii cum sar de la etaj pentru a scăpa cu viață din clădirea luată cu asalt de atacatori.

Un purtător de cuvânt al primăriei orașului Kazan a declarat jurnaliștilor că elevii de la școala și de la o grădiniță vecină au fost evacuați după acest incident.

Momentul în care primul atacator, un adolescent de 19 ani, este reținut, a apărut pe un site de socializare.

Din spusele martorilor, elevi din clase mai mari, atacatorii au declanșat iniţial o explozie, apoi s-au auzit focuri de armă.

ADVERTISEMENT
Tags: