Statul Islamic revendică atacul sinucigaş de la graniţa Turciei, soldat cu 30 de morţi

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
16/08/2016, 00:00
Statul Islamic revendică atacul sinucigaş de la graniţa Turciei, soldat cu 30 de morţi

UPDATE. Statul Islamic a revendicat, luni, atacul sinucigaş comis duminică seară.

Cel puţin 30 de rebeli au fost ucişi şi câteva zeci răniţi duminică în Siria, în apropierea graniţei cu Turcia, de o explozie la un punct de trecere a frontierei controlat de rebeli, potrivit unor activişti citaţi de Xinhua. Un terorist sinucigaş şi-ar fi detonat centura cu explozivi la Idlib.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a confirmat explozia şi a precizat că teroristul s-a sinucis astfel într-un autobuz care transporta rebeli din Turcia în Siria. OSDO, cu sediul la Londra, afirmă că printre victime se află şi grăniceri turci, ceea ce ar plasa incidentul pe teritoriul Turciei.

Xinhua menţionează că de la izbucnirea crizei din Siria au mai avut loc explozii în apropierea frontierei cu Turcia, ca urmare a tensiunilor dintre facţiunile rebele, iar guvernul de la Damasc a acuzat Ankara de facilitarea trecerii rebelilor din Turcia în Siria. Provincia Idlib este controlată în mare parte de Jaish al-Fateh (Armata Cuceririi), cu excepţia câtorva sate de loialişti.

SURSA: romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Bogdan Planic nu vrea să plece de la FCSB: “Mă concentrez 100% pe dubla cu Rapid Viena”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×