Fotbal international

Atac şocant al lui Ben Arfa la adresa campioanei mondiale. “E o mizerie!”

17.07.2018 | 08:30
Atac socant al lui Ben Arfa la adresa campioanei mondiale E o mizerie

Atac şocant al fostului internaţional francez Hatem Ben Arfa la adresa campioanei mondiale. Jucător înzestrat cu un mare talent, de o tehnicitate deosebită, Ben Arfa nu a reuşit însă să se impună ca un fotbalist de mare valoare, aşa cum ar fi trebuit, datorită stilului său indolent, departe de rigorile profesionismului. El a ţinut pe durata turneului final al Campionatului Mondial din Rusia o rubrică în paginile bisăptămânalului France Football. Ben Arfa îşi asumă riscul de a-şi pune în cap mulţime de compatrioţi cu afirmaţiile sale, dar o face şi spune că jocul Franţei a fost mai degrabă o mizerie, decât prestaţia unei naţionale care e cea mai bună din lume.

“Bineînțeles că sunt foarte mulțumit de victoria echipei Franței. Sincer. Acest succes este foarte bun pentru jucătorii angrenaţi în acest proiect, pentru Didier Deschamps, pentru staff, care au dat dovadă de consecvenţă şi inteligenţă până la sfârşit. Vreau să trec peste aceste emoţii legate de această victorie, pentru că sunt îngrijorat pentru iubitorii de fotbal. Sunt cu adevărat fericiţi? 

Atac şocant al lui Ben Arfa la adresa campioanei mondiale. Îl vrea pe Zidane în locul lui Deschamps

Ştiu că am de gând să şochez în contextul acestei sărbători naţionale. Nu voi ascunde: stilul de joc francez este destul de urât. Nu vreau ca acest stil să devină drept unul de referinţă în centrele de tineri fotbalişti ale cluburilor, pentru că există obiceiul de a copia viziunea de joc a campioanei mondiale. Desigur, recunosc că metoda este foarte eficientă şi bine aplicată. Echipa Franţei are un stil de joc prin care speculează adversarul, aşteptându-l să greşească. Nu este spectaculoasă, dar eficientă. 

Cred că e o mizerie! Având în vedere valoarea noastră, am putea fi mai îndrăzneţi. În locul lui Deschamps aş pleca, iar Zidane i-ar putea locul. Datoria lui ar fi să profite de potenţialul tehnic al jucătorilor şi să lase talentele să se exprime, să avem un joc frumos, la fel ca cel al brazilienilor”.

Atac şocant al lui Ben Arfa la adresa campioanei mondiale.  Consideră că acest modul de joc nu trebuie să reprezinte un exemplu pentru tineri şi îl vede pe Zidane cel mai potrivit pentru banca tehnică
Atac şocant al lui Ben Arfa la adresa campioanei mondiale. Consideră că acest modul de joc nu trebuie să reprezinte un exemplu pentru tineri

Hatem Ben Arfa are 31 de ani şi momentan este liber de contract, după despărţirea de PSG. În naţionala Franţei a jucat de 15 ori şi a marcat două goluri. Dacă vreo echipă e interesată de serviciile sale trebuie să scoată din conturi suma de 5 milioane de euro. Este socotit unul dintre cei mai talentaţi jucători care nu au reuşit însă să confirme şi în general este evitat de cluburi, datorită caracterului săiu dificil.

Tags: