Video

VIDEO / ULTIMĂ ORĂ: Poliţia o caută pe femeia-terorist, după ce Al-Qaida a ameninţat cu noi atacuri!

UPDATE 12:18 / Poliţia franceză o caută în continuare pe Hayat Boumeddiene, presupusa concubină a lui Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de vineri la un magazin kosher din estul...
10.01.2015 | 12:20
VIDEO  ULTIMA ORA Politia o cauta pe femeiaterorist dupa ce AlQaida a amenintat cu noi atacuri

UPDATE 12:18Poliţia franceză o caută în continuare pe Hayat Boumeddiene, presupusa concubină a lui Amedy Coulibaly, autorul luării de ostatici de vineri la un magazin kosher din estul Parisului, în contextul în care reţeaua teroristă Al-Qaida în Peninsula Arabia (AQAP) a ameninţat că va comite noi atacuri în Franţa, transmite DPA, citată de agerpres.ro

 

imageResize

UPDATE 10:03 / O televiziune din Franţa a filmat asaltul final al forţelor speciale asupra magazinului evreiesc unde Amedy Coulibaly a ţinut mai muţi ostatici. La momentul 00:30 se vede cum, după deschiderea focului, agresorul se îndreaptă spre forţele speciale şi sfîrşeşte “neutralizat” sub o ploaie de gloanţe.

UPDATE 09:45Jihadistul Amedy Coulibaly, care a luat ostatici vineri în magazinul evreiesc din Paris, a contactat postul de televiziune BFMTV cu două ore înainte de a fi ucis de poliţişti şi a cerut ca “armata să se retragă din Statul Islamic”, relatează AFP, care prezintă înregistrarea conversaţiei.

– De ce sînteţi acolo?

– Sînt aici pentru că statul francez a atacat Statul Islamic (SI), califatul.

– Aţi primit instrucţiuni?

– Da.

– Aveţi legătură cu cei doi fraţi?

– Da. Ne-am sincronizat pentru aceste operaţiuni, la început. Ei la Charlie Hebdo, eu cu poliţiştii.

– Sînteţi în continuare în contact? I-aţi contactat telefonic recent?

– Nu.

– Sînteţi cu partenera dumneavoastră?

– Nu, sînt singur. Partenera mea nu este aici.

– Cîte persoane sînt în magazin?

– Sînt patru morţi şi 16 persoane plus un copil, în total 17 persoane cu copilul. (Vorbeşte cu cineva) Sînt opt femei.

– Ce vreţi?

– Cer ca armata să se retragă din Statul Islamic, din toate locurile unde a mers să lupte împotriva Islamului. Sînt pregătit să negociez… Spuneţi-le să mă sune.

– Din ce grupare faceţi parte?

– Statul Islamic.

– Aţi fost acolo (în Siria sau în Irak-n.r.)?

– Am evitat, pentru că mi-ar fi compromis proiectul dacă făceam acest lucru.

– Aţi vizat acest magazin pentru un motiv anume?

– Da. Evreii. Pentru toată opresiunea, în special Statul Islamic, dar în toate locurile. Pentru toate locurile în care musulmanii sînt oprimaţi. Palestina face parte dintre ele.

– În afară de cei doi fraţi, mai aveţi legătură şi cu alţi indivizi?

– Nu voi răspunde la această întrebare. Ajunge cu întrebările. Transmiteţi numărul meu poliţiei.

–––––––––––––––––––––––

ATAC TERORIST. Un lider religios al Al-Qaida în Peninsula Arabă (AQPA), din care ar fi făcut parte fraţii Kouachi, autorii atentatului de la Charlie Hebdo, a ameninţat Franţa cu noi atacuri, într-o înregistrare video difuzată vineri, a anunţat SITE, care monitorizează site-urile islamiste.

ATAC TERORIST. În această înregistrare video, Harith al-Nadhari, o autoritate în materie de sharia (legea islamică), s-a adresat francezilor pentru a le transmite un mesaj.

“Nu veţi fi în siguranţă atât timp cât veţi lupta împotriva lui Allah, mesagerului său şi credincioşilor”, potrivit SITE.

“Soldaţi care îl venerează pe Allah şi mesagerii săi au ajuns printre voi. Ei nu se tem de moarte, ei caută martiriul în numele lui Allah”, continuă acest lider, referindu-se la autorii atacului de la sediul din Paris al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

ATAC TERORIST LA PARIS!!! TERORISTII AU FOST UCISI DAR TEROAREA CONTINUA IN FRANTA!!! NOI OSTATICI LUATI!!!

ATAC TERORIST. Chérif Kouachi, care a declarat că urmează instrucţiuni ale AQPA, şi fratele său Saïd, care ar fi participat în Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucişi vineri de forţele de ordine, după ce s-au retras într-o tipografie situată la nord-est de Paris.

ATAC TERORIST. Un alt atacator, Amedy Coulibaly, a fost ucis în urma unui asalt asupra magazinului evreiesc din Paris. El a declarat că făcea parte din organizaţia Stat Islamic.

atac_terorist_franta_84893300

Sursă: Mediafax

Tags: