VIDEO + FOTO. Update. Atac TERORIST în Barcelona. Bilanţul tragediei: 13 MORŢI şi 90 de răniţi

UPDATE. Bilanţul persoanelor rănite creşte de la oră la oră: conform ultimelor informaţii oficiale numărul persoanelor rănite a crescut la 90, dintre care 15 sunt în stare gravă.  Statul...
18.08.2017 | 00:00
VIDEO  FOTO Update Atac TERORIST in Barcelona Bilantul tragediei 13 MORTI si 90 de raniti
ADVERTISEMENT

UPDATE. Bilanţul persoanelor rănite creşte de la oră la oră: conform ultimelor informaţii oficiale numărul persoanelor rănite a crescut la 90, dintre care 15 sunt în stare gravă.  Statul Islamic a revendicat atacul de la Barcelona.

UPDATE. Unul dintre suspecţi a fost arestat. Este vorba despre un bărbat de origine marocană, pe numele său Driss Oukabir.

ADVERTISEMENT

driss_oukabir_19730900

UPDATE / Presa din Spania scrie că până în prezent ar fi vorba de 13 victime, însă oficialii au anunţat decesul unei singure persoane în urma incidentului. Poliţia din Barcelona a arestat un bărbat care ar avea conexiuni cu acest incident. MAE a anunţat că verifică dacă sunt cetăţeni români pe lista victimelor sau a răniţilor.


Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se înregistrează şi cetăţeni români. Momentan nu există indicii în acest sens. De asemenea, la nivelul Ambasadei României la Madrid a fost instituită o celulă de criză.

ADVERTISEMENT

Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular din Barcelona +34 661 547 853, respectiv al misiunii diplomatice din Madrid +34 649 656 032.

Consulatul General al României la Barcelona monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să acorde asistenţă consulară, în funcţie de evoluţia evenimentelor”, se arată în comunicatul MAE.

ADVERTISEMENT

Europa este din nou ameninţată de atacurile teroriste. Joi după-amiază, o furgonetă a lovit mai multe persoane care se aflau pe bulevardul “Las Ramblas”. Locul este cunoscut ca cel în care fanii echipei FC Barcelona sărbătoresc alături de fotbalişti câştigarea trofeelor importante. Atacul a fost confirmat de poliţia din Barcelona.

O furgonetă de culoare albă a intrat joi după-amiază într-un grup de pietoni care se aflau pe bulevardul “Las Ramblas”. Mai multe persoane au fost rănite, iar poliţia a făcut imediat un anunţ prin care atenţionează turiştii, dar şi locuitorii oraşului să evite zona. Incidentul s-a petrecut în jurul orei 17:00 (18:00 ora României) şi a provocat panică.

ADVERTISEMENT

“Evitaţi zona şi nu împiedicaţi serviciile de urgenţă”, a anunţat poliţia din Barcelona la puţin timp după producerea incidentului. Aproximativ 20 poliţişti şi cinci ambulanţe s-au deplasat la locul atacului, unde o zonă de securitate a fost instituită. Conform ziarului “La Vanguardia”, aproximativ 12 persoane au fost rănite în urma atacului.

Incidentul a fost caracterizat drept un “atac terorist confirmat”. Confrom Martei Pastor, jurnalistă spaniolă, unul dintre atacatori provine din nordul Africii. Autorul atacului a părăsit furgoneta şi a fugit de la locul incidentului.

ADVERTISEMENT