News

Atac terorist în Egipt. Un autobuz cu turiști a fost aruncat în aer

19.05.2019 | 18:59
Un autobuz plin cu turiști a fost ținta unui atac terorist în Egipt Sursa foto: Hepta.ro

Un autobuz turistic, aflat lângă un muzeu nou construit aproape de piramidele din Giza a fost ținta unui atac terorist. Cel puțin 12 persoane au fost rănite duminică, în Egipt, au anunțat surse de securitate, potrivit Reuters.

Un autobuz plin cu turiști a fost ținta unui atac terorist, în Giza

Peste 12 persoane au fost rănite în urma unui atac terorist în Egipt, în apropierea unui muzeu construit recent. Un dispozitiv a explodat lângă autobuz, iar un alt autoturism a fost avariat. Parbrizul i-a fost spart. Explozia a avut loc lângă noul Mare Muzeu Egiptean aflat lângă Piramidele din Giza, a informat cotidianul Ahram.

În momentul de față nu există informații privind eventuale decese. Majoritatea răniților sunt turiști străini care veniseră să vadă noul muzeu din Giza. Printre răniți se află cetățeni sud-africani. Răniții au fost transportați la Spitalul Al-Haram, potrivit CNN.

Un martor, pe numele său, Mohamed el-Mandouh, a auzit o “explozie foarte puternică” în timp ce era în trafic în apropierea locului în care s-a produs explozia. Deschiderea Marelui Muzeu Egiptean, din Giza este foarte așteptată. Construirea muzeului a costat peste 1 miliard de dolari. Muzeul se va deschide cel mai probabil la jumătatea anul 2020.

Atac terorist în Giza, Egipt
Un autobuz plin cu turiști a fost ținta unui atac terorist în Egipt
Sursa foto: dcnews.ro

Egipt, un oraș al capcanelor

Imaginele care au apărut pe social media arată un autobuz cu ferestrele sparte și resturi și cioburi aruncate pe drumul de lângă un zid. În zid este o gaură cauzată tot de explozie.

În luan decembrie a anului trecut, un ghid egiptean și trei tuiști de origine vietnameză au fost uciși când o bombă a lovit autobuzul în mers, de pe marginea drumului. Din păcate, atacul s-a soldat cu 12 răniți. Atacul s-a produs la mai puţin de 4 kilometri de piramidele din Giza.

“Un dispozitiv exploziv artizanal a explodat la trecerea unui autobuz care transporta 14 turişti vietnamezi”, a precizat ministerul într-un comunicat, precizând că există “doi morţi şi zece răniţi” în rândul turiştilor. Şoferul şi un angajat al companiei de turism au fost şi ei răniţi, potrivit sursei citate. Forţele de securitate au fost desfăşurate la faţa locului, a mai precizat ministerul, alături de zeci de poliţişti şi pompieri. Poliţia a declanşat o investigaţie”, a declarat Ministerul de Interne de la Cairo, relatează AFP şi Reuters.