News

Atac terorist în fața unei școli din Kabul. Au murit cel puțin 40 de persoane

08.05.2021 | 21:21
Atac terorist in fata unei scoli din Kabul Au murit cel putin 40 de persoane
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 9 mai, a avut loc un atac terorist în fața unei școli din Kabul. Din primele informații se pare că au murit cel puțin 40 de persoane, dintre care mulți copii.

Explozia s-a petrecut în faţa unei şcoli de fete din capitala afgană Kabul. Pe lângă cei 40 de morţi, sunt peste 50 de răniţi, a anunţat Ministerul afgan de Interne.

ADVERTISEMENT

Deflagraţia s-a produs într-un cartier din vestul orașului Kabul locuit în special de minoritatea şiită hazara. Incidentul a avut loc într-o perioadă când localnicii fac cumpărăturile dinaintea sărbătorii musulmane Eid al-Fitr. Aceasta va marca săptămâna viitoare încheierea lunii de post a Ramadanului, transmite Agerpres.

Atac terorist la Kabul. Tragedia s-a petrecut în fața unei școli de fete

Momentan nu este clar cum a fost provocată explozia. O parte a presei locale susține că au fost trei deflagraţii provocate de rachete. O altă teorie este aceea că ar fi există o singură explozie produsă de o maşină capcană.

ADVERTISEMENT

Atacul nu a fost încă revendicat, dar suspiciunile se îndreaptă către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Această grupare revendică de obicei atacurile împotriva minorităţii hazara şi a mai comis astfel de acţiuni teroriste în acelaşi cartier, conform știrile Pro TV.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost al doilea atac terorist de proporții din ultima săptămână. Cel puțin 30 de persoane au fost ucise de o explozie uriașă în Afganistan în urmă cu doar câteva zile, iar alte 60 de persoane au fost, de asemenea, rănite de un autoturism capcană care a explodat în Pul-a Alam, capitala provinciei Logar.

Explozia a fost detonată în apropierea locuinței fostului șef al consiliului provincial și nu departe de un spital, a spus Didar Lawang, purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Logar.

ADVERTISEMENT

„În luna sfântă a Ramadanului, sunt vești oribile despre o mașină-bombă în Pul-e-Alam, provincia Logar, uciderea și rănirea civililor nevinovați, inclusiv a studenților. Este o tragedie pentru întreaga țară”, a scris pe Twitter delegația Uniunii Europene în Afganistan.

ADVERTISEMENT
Tags: