ADVERTISEMENT
News

Atac terorist în fața unei școli din Kabul. Au murit cel puțin 40 de persoane

Autor: Robert Cristea | 08.05.2021 | 21:21
Atac terorist în fața unei școli din Kabul. Au murit cel puțin 40 de persoane
Atac terorist în fața unei școli din Kabul. Au murit cel puțin 40 de persoane. Foto: Facebook

Sâmbătă, 9 mai, a avut loc un atac terorist în fața unei școli din Kabul. Din primele informații se pare că au murit cel puțin 40 de persoane, dintre care mulți copii.

ADVERTISEMENT

Explozia s-a petrecut în faţa unei şcoli de fete din capitala afgană Kabul. Pe lângă cei 40 de morţi, sunt peste 50 de răniţi, a anunţat Ministerul afgan de Interne.

Deflagraţia s-a produs într-un cartier din vestul orașului Kabul locuit în special de minoritatea şiită hazara. Incidentul a avut loc într-o perioadă când localnicii fac cumpărăturile dinaintea sărbătorii musulmane Eid al-Fitr. Aceasta va marca săptămâna viitoare încheierea lunii de post a Ramadanului, transmite Agerpres.

Atac terorist la Kabul. Tragedia s-a petrecut în fața unei școli de fete

Momentan nu este clar cum a fost provocată explozia. O parte a presei locale susține că au fost trei deflagraţii provocate de rachete. O altă teorie este aceea că ar fi există o singură explozie produsă de o maşină capcană.

ADVERTISEMENT

Atacul nu a fost încă revendicat, dar suspiciunile se îndreaptă către gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Această grupare revendică de obicei atacurile împotriva minorităţii hazara şi a mai comis astfel de acţiuni teroriste în acelaşi cartier, conform știrile Pro TV.

Acesta a fost al doilea atac terorist de proporții din ultima săptămână. Cel puțin 30 de persoane au fost ucise de o explozie uriașă în Afganistan în urmă cu doar câteva zile, iar alte 60 de persoane au fost, de asemenea, rănite de un autoturism capcană care a explodat în Pul-a Alam, capitala provinciei Logar.

ADVERTISEMENT

Explozia a fost detonată în apropierea locuinței fostului șef al consiliului provincial și nu departe de un spital, a spus Didar Lawang, purtătorul de cuvânt al guvernatorului din Logar.

„În luna sfântă a Ramadanului, sunt vești oribile despre o mașină-bombă în Pul-e-Alam, provincia Logar, uciderea și rănirea civililor nevinovați, inclusiv a studenților. Este o tragedie pentru întreaga țară”, a scris pe Twitter delegația Uniunii Europene în Afganistan.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!