ADVERTISEMENT
News

Atac terorist în Nigeria! Peste 100 de civili au fost uciși cu sânge rece

Autor: Bogdan Solomon | 29.11.2020 | 21:22
Atac terorist în Nigeria! Peste 100 de civili au fost uciși cu sânge rece
Duminică au fost înhumate primele 43 de victime ale masacrului. Sursa foto: Twitter

Peste 100 de persoane au fost ucise cu sânge rece în atacul comis sâmbătă dimineața, în satul Koshobe din nord-vestul Nigeriei, de un grup de indivizi înarmați. Potrivit unui comunicat transmis de Organizația Națiunilor Unite (ONU), alte câteva zeci de victime s-au ales cu răni grave și au fost transportate de urgență la spital.

ADVERTISEMENT

Autoritățile atribuie atentatul grupului islamist Boko Haram, afiliat reţelei teroriste Stat Islamic, în condițiile în care acesta a avut loc în ziua alegerilor locale ale statului Borno, primul scrutin organizat de la începutul insurecției jihadiste.

Fără niciun dubiu, atacul este opera grupului Boko Haram, activ în regiune şi care atacă agricultori“, susține Babakura Kolo, reprezentantul unui grup proguvernamental de autoapărare.

ADVERTISEMENT

Peste 100 de fermieri au fost uciși în Nigeria

La începutul după-amiezii, indivizi înarmaţi au sosit pe motociclete şi au comis un atac brutal asupra bărbaţilor şi femeilor care lucrau pe câmpuri în Koshobe.

Cel puţin 110 civili au fost ucişi cu cruzime şi mulţi alţii răniţi în acest atac. Este cel mai violent atac comis împotriva unor civili inocenţi în acest an”, a declarat Edward Kallon, coordonatorul umanitar al ONU în Nigeria.

ADVERTISEMENT

Comunicatul nu face, însă, referire la gruparea jihadistă Boko Haram sau la facţiunea disidentă a grupării Statul Islamic în Africa de Vest (Iswap), care şi-a înmulţit violenţele în această regiune şi controlează o parte semnificativă din teritoriul statului african.

Atacul s-a produs într-o orezărie situată la mai puţin de 10 km de Maiduguri, capitala statului Borno și epicentrul insurecţiei islamiste. De altfel, agricultorii, pescarii şi tăietorii de lemne sunt adesea țintele jihadiştilor, care îi acuză că transmit informaţii armatei sau că refuză să achite „impozitul” obligatoriu pentru exercitarea activităților economice.

ADVERTISEMENT

Este, fără îndoială, semnătura Boko Haram, care operează în regiune şi care atacă frecvent agricultorii”, a declarat reprezentantul unui grup de autoapărare proguvernamental, precizând că 43 de victime aveau gâturile tăiate.

Acestea au fost înhumate duminică, în localitatea vecină Zabarmari, la ceremonie luând parte și guvernatorul statului Borno, Babaganan Umara Zulum. La ora redactării știrii, autoritățile continuă căutările prin apele mlăștinoase din zonă.

ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!