News

Atac terorist într-un centru comercial din Noua Zeelandă. Cel puțin șase oameni, înjunghiați. Video

Atac terorist în Noua Zeelandă. Mai mulți oameni au fost răniți.
03.09.2021 | 15:35
Atac terorist intrun centru comercial din Noua Zeelanda Cel putin sase oameni injunghiati Video
ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc într-un supermarket din Auckland, Noua Zeelandă, când un bărbat singalez a atacat mai multe persoane. Cel puțin șase oameni au ajuns la spital, conform unei informări a autorităților locale.

Atac terorist în Noua Zeelandă. Cel puțin șase oameni, în spital

Bărbatul originar din Sri Lanka a fost împușcat mortal de oamenii legii, care au intervenit de urgență la fața locului, pentru a restabili liniștea.

ADVERTISEMENT

Conform declarațiilor premierului Jacinda Ardern, cel care a comis acest atac terorist a fost ucis în 60 de secunde de la sosirea polițiștilor. Pentru fapta sa, atacatorul s-ar fi inspirat de la grupul terorist Stat Islamic.

Tot Jacinda Ardern a numit evenimentul „un atac terorist” și a transmis că acest gest este unul josnic, determinat de ură.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce s-a întâmplat astăzi este josnic, făcut din ură și este greșit”, a declarat prim-ministrul din Noua Zeelandă.

Și oamenii legii au transmis informații despre acest eveniment petrecut vineri. Aceștia au transmis că atacatorul a murit la fața locului, după ce a intrat într-un supermarket unde a rănit mai mulți oameni prin înjunghiere.

ADVERTISEMENT

“Poliția confirmă că un bărbat a intrat într-un supermarket din New Lynn și a rănit mai multe persoane”, arată un comunicat transmis presei de poliția locală.

“Poliția a localizat bărbatul și a fost împușcat. A murit la fața locului”, au arătat informațiile ulterioare.

ADVERTISEMENT

Atacatorul a fost monitorizat permanent din anul 2016

Bărbatul respectiv a început atacul cu un cuțit de mari dimensiuni pe care l-a procurat chiar din supermarktul respectiv, transmite BBC.

Bărbatul în cauză a devenit în anul 2016 o persoană de interes privind securitatea națională, iar el a început să fie monitorizat permanent începând din acel moment. El a fost numit un “extremist violent”.

Individul, a cărui indentitate nu a fost făcută publică, a sosit în Noua Zeelandă în anul 2011.

Acesta a fost monitorizat constant, autoritățile fiind îngrijorate de ideologia sa.  Tocmai de aceea, oamenii au întrebat de ce acest atac brutal nu a fost oprit la timp.

“Realitatea este că atunci când monitorizezi pe cineva în regim 24/7, nu este posibil să te afli tot timpul în imediata apropiere a sa.

Personalul a intervenit cât de rapid a putut și au prevenit alte atacuri într-o situație terifiantă”, a spus comisarul Andrew Coster.

ADVERTISEMENT