News

Atac terorist la Lyon! Bilanțul victimelor: 1 mort, 3 răniți in stare gravă și zeci de persoane șocate

01.09.2019 | 08:58
Atac terorist la Lyon Bilantul victimelor 1 mort 3 raniti in stare grava si zeci de persoane socate

Un atac terorist s-a produs în Franța, în orașul Lyon. Un bărbat care avea la el un cuțit și o țepușă a atacat ieri, pe stradă, numeroși trecători din urbea franceză. O persoană a decedat în urma acestui atac cu armă albă, iar alte trei sunt în stare gravă la spital. Numărul răniților este, în total, de 8.

Presupus atac terorist în Lyon: O persoană a murit și 3 sunt în stare gravă la spital

Atacatorul a fost prins rapid de polițiști. Acesta a declarat în fața autorităților că este un refugiat afgan. Mai multe persoane au fost în stare de șoc în urma acestui grav atentat din Lyon, iar multe dintre ele au fost duse la spital cu crize de anxietate și atacuri de panică, pe lângă cei răniți la propriu de respectivul individ.

„Un individ în staţia de autobuz 57 a început să lovească cu cuţitul”, a declarat o fată plină de sânge la scurt timp după ce s-a aflat despre aceste incidente din Lyon. Una dintre persoanele omorâte de bărbatul de origine afgană are doar 19 ani, informează presa din Hexagon.

atac lyon
Atacul s-a produs ieri în jurul orei 16.30, ora Franței. Sursa foto: francetvinfo.fr

Procurorii au deschis o anchetă pentru a stabili caracterul atacului

Procurorii din Lyon au deschis un dosar pentru a se afla dacă acest atac s-a produs din motive religioase ori dacă este vorba într-adevăr despre un atac terorist, așa cum toată lumea l-a catalogat de la bun început. Faptul că atacatorul este de origine afgană nu este suficient pentru a declara atacul unul drept terorist, scrie presa locală.

Nefericitul eveniment s-a produs ieri, la ora locală 16:30, aproape de stația de metrou Laurent-Bonnevay de Villeurbanne. De altfel, la câteva minute după ce atacatorul urmărea lumea cu cuțitul pe stradă, respectiva stație de metrou a fost închisă pentru siguranța cetățenilor și a turiștilor din zonă.

 

Tags: