News

Atac terorist la un hotel din Mogadishu. Cel puțin 5 morți și 10 răniți Video

16.08.2020 | 23:18
Atac terorist la un hotel din Mogadishu Cel putin 5 morti si 10 raniti Video
ADVERTISEMENT

Cel puțin cinci oameni au murit după un atac terorist la un hotel din Mogadishu. Tragedia din Capitala Somaliei s-a produs duminică când posibili terorişti islamişti au luat cu asalt un hotel faimos din zona plajei din capitala somaleză.

Potrivit primelor informaţii, totul a început cu explozia unei mașini capcană. Până acum au decedat cel puțin cinci persoane, alte 10 sunt rănite.

ADVERTISEMENT

În hotel există ostatici și potrivit surselor au loc tiruri sporadice de focuri.

Atac terorist în Mogadishu. Cine este responsabil

Atacul terorist a avut loc la Hotelul Elite de pe plaja Lido din Mogadishu. Acest hotel este deţinut de un deputat şi om de afaceri și este frecventat adesea de oameni importanți precum politicieni, jurnalişti sau activişti ai societăţii civile.

„A avut loc o explozie a unei masini capcană care a vizat hotelul Elite de pe plaja Lido” și „există împușcături puternice în interiorul hotelului”, a declarat un ofițer de poliție, potrivit Hotnews.

ADVERTISEMENT

”În hotel există încă împușcături sporadice și, conform primelor informații primite, sunt 5 morți și peste 10 răniți”, a relatat un responsabil de securitate al guvernului somalez.

Atacul nu a fost revendicat deocamdată, dar este vehiculat din nou că jihadiştii Shebab sunt responsabili. Luni, cel puţin patru persoane au fost ucise într-un schimb de focuri în închisoarea centrală din Capitala Somaliei.  Câțiva deţinuţi, islamişti radicali Shebab, au reuşit să pună mâna pe arme ale gardienilor și au creat un iad pentru cei prezenți în clădire.

ADVERTISEMENT

Islamiştii Shebab sunt afiliaţi Al-Qaida și au fost alungaţi din capitala somaleză în 2011. În continuare controlează vaste zone rurale. Recurg des la atacuri şi atentate sinucigaşe în Mogadishu.

Recent, opt persoane au fost ucise și 14 au fost rănite după un atentat terorist de la o bază mllitară din capitala somelază, Mogadishu. Colonelul Ahmed Muse a declarat că explozia s-a produs la porțile unității militare. Halima Abdisalan, o femeie care locuiește în apropiere de baza militară, a dezvăluit că soldații au deschis focul asupra mașinii care a atacat baza.

ADVERTISEMENT