Premier League

Atacant din Premier League, arestat după ce a bătut un om pe stradă. Video

11.05.2021 | 15:07
Atacant din Premier League arestat dupa ce a batut un om pe strada Video
ADVERTISEMENT

Oli McBurnie, atacantul lui Sheffield United, a fost arestat de poliţia britanică după ce un tânăr pe care fotbalistul l-a lovit pe stradă a depus plângere. 

Oli McBurnie, atacantul lui Sheffield United, o noapte de arest după ce a bătut un om pe stradă

Incidentul a fost înregistrat cu telefonul mobil al victimei, în ciuda eforturilor lui McBurnie de a distruge dispozitivul. Filmul complet al evenimentului a fost descris de cel lovit, Elliot Wright, un agent de vânzări de 21 de ani, suporter al lui Leeds United.

ADVERTISEMENT

McBurnie (1,88 metri), născut chiar în Leeds, în urmă cu 24 de ani, se afla într-o discuţie mai aprinsă cu o domnişoară în momentul în care Wright şi doi prieteni de-ai lui l-au remarcat pe atacantul scoţian, în cursul serii de sâmbătă, 8 mai, în Knaresborough, North Yorkshire.

„Ne plimbam şi l-am văzut (n.r. – pe McBurnie) certându-se cu o fată. Eram cu doi prieteni, iar el era destul de agresiv şi avea un ton ridicat.

ADVERTISEMENT

I-am spus în glumă ‘Calmează-te, prietene, că nu poate fi mai rău decât să retrogradezi!’. La început, părea ok. Mi-a spus să las telefonul, să nu mai filmez“, a povestit Wright în presa din Anglia.

Oli McBurnie, îndreptându-se agresiv spre cel care îl filma. FOTO: captură video

Oli McBurnie, îndreptându-se agresiv spre cel care îl filma. FOTO: captură videoCe a urmat s-a putut vedea pe înregistrarea video care a devenit rapid virală. Atacantul s-a apropiat de cel care îl filma, i-a dărâmat telefonul din mână şi a călcat pe el, încercând să îl distrugă.

ADVERTISEMENT

Din nefericire pentru fotbalistul lui Sheffield, dispozitivul a continuat să înregistreze şi după ce a ajuns pe sol, având camera îndreptată în sus. Pe imagini se vede cum McBurnie îl loveşte cu genunchiul şi cu pumnii pe Elliot Wright.

Fotbalistul, suprins în timp ce încerca să distrugă telefonul victimei. FOTO: captură video
Fotbalistul, suprins în timp ce încerca să distrugă telefonul victimei. FOTO: captură video

Victima s-a ales cu răni la nivelul feţei şi a depus plângere, iar filmarea de 24 de secunde, care a devenit rapid virală, a constituit cea mai solidă probă pentru autorităţi. McBurnie a fost reţinut de poliţie pe 10 mai şi a petrecut o noapte în arest.

ADVERTISEMENT

Poliţia a cofirmat incidentul şi arestarea

Purtătorul de cuvânt al poliţie a declarat: „Un bărbat de 24 de ani din Knaresborough a fost arestat în legătură cu un incident în care un alt bărbat a fost atacat. 

Victima de 21 de ani a suferit leziuni la nivelul feţei în timpul acestui incident, care a avut loc la puţin timp după ora 20:30, pe strada High, în data de 8 mai. Bărbatul reţinut se află în custodie“. De asemenea, anchetatorii au cerut sprijinul oricărui potenţial martor al incidentului.

Clubul  Sheffield United a oferit o scurtă declaraţie presei, prin care precizează că este la curent cu filmarea apărută în mediul online. Totodată, a anunţat că o investigaţie proprie a celor întâmplate a fost demarată.

Sheffield este ultima în Premier League şi va juca în Championship din sezonul viitor, fiind retrogradată matematic încă din etapa a 32-a.

Ratează Euro?

Oli McBurnie joacă pentru Sheffield din august 2019, când a fost adus de la Swansea în schimbul sumei de 20 de milioane de lire sterline. Momentan, el este indisponibil, după ce şi-a rupt piciorul într-un meci cu Arsenal (0-3), pe 11 aprilie 2021.

Internaţional scoţian, cu 17 prezenţe în prima reprezentativă, McBurnie era în pericol să rateze Campionatul European din cauza accidentării. Ultima sa ispravă, însă, i-a diminuat şi mai tare şansele de a juca la turneul final.

ADVERTISEMENT