Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

Atacantul albanez care a produs controverse la EURO 2024 și-a prezentat scuzele pentru jignirile aduse sârbilor și macedonenilor

Atacantul albanez și-a cerut scuze după ce a produs haos la EURO prin scandarile sale rasiste la adresa sârbilor și macedonenilor, fiindu-i cerute scuze publice.
22.06.2024 | 00:12
Atacantul albanez care a produs controverse la EURO 2024 sia prezentat scuzele pentru jignirile aduse sarbilor si macedonenilor
Atacantul albanez care a avut scandări rasiste și-a cerut scuze / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

EURO a acaparat pe toată lumea în această vară, prin meciuri spectaculoase, dar și momente mai puțin fericite. Mirlind Daku, atacant albanez, a produs un șoc după ce a scandat împotriva sârbilor și macedonenilor la finalul meciului Albaniei.

Scuze publice din partea lui Daku

Mirlind Daku, dorit și de Rapid în această vară, și-a cerut scuze publice, după scandarile rasiste recente. Atacantul a strigat printr-o portavoce, la capătul meciului cu Croația 2-2: „Să-i f**** pe sârbi și macedoneni“.

ADVERTISEMENT

Valurile de indignare au curs la adresa lui Daku, care a fost nevoit să își ceară scuze publice după gestul lui. Federația Macedoniei de Nord de Fotbal i-a cerut lui Daku să-și prezinte scuzele pentru tratamentul răuvoitor gratuit.

“A cere scuze este bărbătesc, iar eu simt o obligație morală și profesională să o fac, pentru toți cei care au fost răniți. Ca orice fotbalist, în acele momente emoțiile sunt la un alt nivel, care poate fi înțeles doar pe teren.

ADVERTISEMENT

Este greu de descris sentimentul de a juca pentru această națională, pentru acești fani minunați care ne oferă dragoste nelimitată. Îmi pare rău dacă am jignit pe cineva după meciul cu Croația. Voi conținuă să îmi fac treaba alături de colegii mei pentru visul nostru“, a spus Daku pe social media.

Federația Macedoniei a cerut scuze publice

UEFA a deschis deja o anchetă privind declarațiile la portavoce ale lui Mirlind Daku, pentru comportament nesportiv. Este de așteptat ca atacantul albanezilor să fie suspendat, după ce Croația și Albania au fost deja amendate cu 10.000 euro.

ADVERTISEMENT

”Condamnăm acțiunile fotbalistului albanez Mirlind Daku, îndreptate împotriva Macedoniei, la meciul dintre Croația și Albania de la Campionatul European. Comportamentul este inacceptabil și contrar valorilor sportului și respectului reciproc.

Federația va trimite către UEFA o scrisoare oficială în legătură cu acest comportament scandalos. Îi cerem fotbalistului albanez Mirlind Daku să-și prezinte public scuzele și să recunoască daunele pe care le-a cauzat”, se arată într-un comunicat al Federației nord-macedonene.

ADVERTISEMENT

De altfel, echipa națională a Serbiei amenință cu părăsirea prematură a turneului de la EURO, după scandarile rasiste. Nu doar albanezii au produs indignare, ci și croații, care au afișat mesaje precum: „Ucideți toți sârbii“.

ADVERTISEMENT
1,47 este COTA BETANO pentru "2 solist" la Albania - Spania