Fotbal international

Atacantul care a refuzat Anglia, marele pericol pentru poarta lui Vlad! Cum l-a cucerit Nmecha pe Guardiola

30.03.2021 | 13:56
Atacantul care a refuzat Anglia marele pericol pentru poarta lui Vlad Cum la cucerit Nmecha pe Guardiola
ADVERTISEMENT

România înfruntă Germania la Campionatul European U21, partidă decisivă pentru calificarea în sferturile de finală. Cel mai mare pericol la poarta “tricolorilor” se anunță a fi Lukas Nmecha, fotbalist pe care Pep Guardiola îl apreciază foarte mult și l-ar putea folosi în sezonul viitor.

Lukas Nmecha, 22 de ani, a marcat în ambele partide disputate de Germania la acest turneu final, cu Ungaria și Olanda. Este letal în fața porților adverse, cu un total de 10 goluri marcate deja pentru selecționata U21 a nemților, în 16 partide disputate.

ADVERTISEMENT

Lukas Nmecha s-a născut la Hamburg, din mamă germană și tată nigerian. A ajuns împreună cu familia în Anglia, la vârsta de 9 ani. Și a fost repede descoperit de scouterii lui Manchester City. În noiembrie 2013 își făcea debutul la selecționata U16 a Angliei.

Campion european cu selecţionata U19 a Angliei, în 2017. Nmecha dădea golurile decisive în semifinale şi finală

Un an mai târziu, Lukas Nmecha marca primul său gol pentru Anglia. În preliminariile pentru Campionatului European U17, contra Macedoniei. Și-a continuat progresul cu selecții și la U18, pentru ca apoi să fie selectat în lotul care s-a deplasat în Georgia pentru Campionatul European U19 din Georgia.

ADVERTISEMENT

O echipă în care străluceau, printre alții, Aaron Ramsdale, Reece James, Mason Mount și Ryan Sessegnon. Dar tot Nmecha a fost starul Angliei. A marcat singurul gol din semifinala contra Cehiei, chiar la ultima fază a partidei. Iar apoi golul care a adus trofeul pentru Anglia, în finala cu Portugalia.

În 2019, Nmecha a ales să joace pentru Germania U21 și a debutat chiar într-o partidă împotriva Angliei

A urmat trecerea la U21, unde Nmecha a fost folosit destul de puțin. Din cele cinci selecții strânse, de două ori a fost lăsat pe bancă. Într-o altă partidă a intrat pe final, o dată a fost schimbat în minutul 72, iar în una singură a fost integralist. Nu a dat niciun gol.

ADVERTISEMENT

Dezamăgit că nu prindea suficiente minute, Lukas Nmecha a decis să schimbe macazul. A refuzat să mai joace pentru Anglia, iar în martie 2019 și-a făcut debutul pentru echipa U21 a Germaniei. Chiar într-un amical contra Angliei. Iar în vara aceluiași an a jucat pentru nemți la Campionatul European U21 din Italia. Unde nemții au obținut medaliile de aur. Iar Nmecha a prins 11 minute și în semifinala contra României.

Explozia lui Nmecha la nivel de echipă națională s-a produs în preliminariile acestui turneu final, cu șapte goluri marcate. Iar atacantul de 22 de ani și-a continuat forma excelentă și la Euro, unde are deja două reușite. “Tricolorii” vor avea o misiune dificilă în tentativa de a-l stopa.

ADVERTISEMENT

Și-a făcut junioratul la Manchester City, iar Guardiola l-a debutat în 2017. Are 2 meciuri în Premier League

Lukas Nmecha a ajuns la Manchester City încă de la vârsta de nouă ani. Pep Guardiola l-a adus la echipa mare încă din 2017. A debutat într-un meci de Cupa Ligii, cu Leicester, în sferturile de finală. Nmecha a și punctat la loviturile de departajare, iar cetățenii au obținut calificarea. În sezonul 2017-2018 a debutat și în Premier League, în partidele cu West Ham și Brighton.

“La debutul meu pentru echipa mare, Pep Guardiola mi-a spus doar că trebuie să îmi arăt calitățile. Că vrea să joc simplu și să încerc să marchez”, declara Nmecha după debut.

Pentru a-l ajuta pe Nmecha să se dezvolte, Pep Guardiola a decis să îl trimită pe Nmecha împrumut la Anderlecht pentru acest sezon. La echipa antrenată de fostul star al cetăţenilor, Vincent Kompany. De altfel, belgianul şi Nmecha au fost colegi la City atunci când cel din urmă şi-a făcut debutul.

Trimis la Anderlecht, sub comanda lui Kompany. Super marcator în Belgia, chemat să îi ia locul lui Aguero

“Vincent nu mă menajează deloc la antrenamente, astfel că am multe de învăţat. La tineret nu am ocazia să joc în faţa unor fotbalişti atât de puternici. Astfel că apare tentaţia de a face mai multe atingeri. În faţa lui Vincent, în schimb, ştiu că trebuie să gândesc repede, să joc dintr-o atingere”, declara Nmecha la vremea respectivă.

Cu Vincent Kompany antrenor, Lukas Nmecha are prestaţii de excepţie la Anderlecht în acest sezon. Cu 16 goluri marcate în 32 de partide disputate în toate competiţiile. Belgienii au pornit deja discuţii pentru prelungirea împrumutului, sau chiar pentru un transfer definitiv.

Dar Pep Guardiola i-a transmis lui Kompany că Nmecha va face parte din lotul primei echipe a lui Manchester City sezonul viitor. Ba chiar are şanse să prindă multe minute, în condiţiile în care contractul lui Kun Aguero nu va mai fi prelungit.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,13 este cota pentru „X2” la meciul Germania U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: