Rapidul a avut parte până în acest moment de un sezon plin de evenimente. Giuleștenii au greșit în vară când au adus un antrenor britanic, pe care l-au înlocuit în timp util cu Marius Șumudică. Jucătorii achiziționați în ultima fereastră de transferuri nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor, iar un oficial al clubului a explicat situația.
Timotej Jambor a dezamăgit până acum la Rapid. Vârful de 21 de ani a fost cumpărat de Dan Șucu cu un milion de euro, însă transferul pare unul ratat. Atacantul, deși a primit suficiente șanse, nu a reușit să spargă gheața și să înscrie primul său gol în Superliga.
Mulți experți din fotbalul românesc sunt de părere că Dan Șucu și echipa sa s-au păcălit cu acest transfer. Jambor părea un jucător cu un potențial imens, însă nu s-a putut adapta la fotbalul românesc. Totuși, el este încă tânăr și ar putea ”exploda” în viitor.
Marian Mihail a fost invitatul lui Robert Niță la emisiunea Suflet de Rapidist. Directorul executiv al clubului din Giulești a vorbit despre situația lui Jambor și crede că orice investiție își are riscul. În plus, el a declarat că jucătorii beneficiază și de un mental coach.
„Orice investiție vine cu un risc. Putem să depășim puțin sfera fotbalului. Ne uităm la investiții foarte sigure, cum ar fi un depozit bancar, și la investiții riscante, cum ar fi imobiliare speculative. Investiții de perspectivă. Căutăm profitul. No pain, no gain.
Nu poți să te aștepți la rezultate spectaculoase fără riscuri. Faptul că, la trei ani de la promovarea în Superliga, Rapid și-a permis să facă un astfel de transfer e un semn bun. E și un jucător tânăr, de perspectivă.
Din ce înțeleg de la colegii mei, a contat foarte mult că îl pot motiva. E un jucător care a văzut venirea în România ca pe un pas înainte. Până la urmă, el a venit de la o echipă cu o medie de 1.000 de spectatori. Era o atmosferă de antrenament. La noi, e sold-out meci de meci.
Presiunea și frica pot fi și lucruri bune. În abordarea modernă, mintea este un organ. Așa cum avem preparatori fizici și medici, avem și suport pe partea psihologică. Sunt lucruri mult mai personale ale jucătorilor.
Avem o persoană specializată. Lucrăm cu o echipă. Sunt etape care trebuie gestionate. Exact cum gestionezi o perioadă de după accidentare, la fel trebuie să gestionezi și problemele mentale”, a explicat Marian Mihail la Suflet de Rapidist.