Fotbal international

VIDEO / Atacantul mai tare decît Messi şi Ronaldo: 8 goluri în 8 zile!

În 2012 a existat un atacant care a dominat campionatul olandez. Cu o combinaţie perfectă de înălţime, determinare, tehnică şi fineţe, părea genul de jucător care va scrie istorie. Acesta...
23.02.2015 | 16:50
VIDEO  Atacantul mai tare decit Messi si Ronaldo 8 goluri in 8 zile

În 2012 a existat un atacant care a dominat campionatul olandez. Cu o combinaţie perfectă de înălţime, determinare, tehnică şi fineţe, părea genul de jucător care va scrie istorie. Acesta este Bas Dost, omul care în 2012 era golgheter în Eredivisie şi în debutul lui 2015 înscrie cît Messi, Ronaldo şi Ibrahimovic la un loc.

Nu mai lasă pe nimeni să marcheze

Bas Dost a devenit cel mai periculos om al celor de la Wolfsburg în acest retur, după ce în prima parte a campionatului nu a existat pentru formaţia antrenată de Dieter Hecking, fiind folosit doar în două meciuri din Cupa Germaniei şi în 6 din campionat. Mai mult, în grupele Ligii Europa a fost folosit doar de două ori. Astfel, în cele 10 meciuri în care a jucat Dost a reuşit să marcheze doar 3 goluri, două în campionat şi unul în Cupă.

PREMIER LEAGUE / VIDEO: Cu Gardoş pe bancă, Southampton a pierdut cu Liverpool! Toate rezultatele şi clasamentul

Totul s-a schimbat în 2015. În primul meci din retur, pe care Wolfsburg l-a disputat pe teren propriu cu Bayern-ul lui Guardiola, Dost a reuşit să înscrie o dublă şi să fie principalul pericol în umilinţa pe care verzii au administrat-o, scor 4-1. A urmat un meci în care nu a marcat, contra celor de la Frankfurt, însă nu a rămas dator cu Hoffenheim, reuşind un gol în victorie cu 3-0.

SERIE A LIVE / VIDEO: AS Roma, un nou pas greşit! Milan, victorie chinuită. Vezi GOLURILE şi CLASAMENTUL

Explozia olandezului a avut loc de Valentine’s Day, cînd a reuşit să înscrie 4 din cele 5 goluri reuşite de Wolfsburg la Leverkusen! La doar 5 zile distanţa a bătut de unu singur Sporting Lisabona în şaisprezecimile Ligii Europa, marcînd o dublă în victoria cu 2-0 în faţa portughezilor, iar duminică a adus încă 3 puncte preţioase pentru echipa sa, tot cu o dublă, 2-1 cu Hertha Berlin. Astfel, Bas Dost are nu mai puţin de 8 goluri în 8 zile!  Mai mult, a înscris 11 din cele 17 goluri reuşite de Wolfsburg în 2015!

VIDEO CU ULTIMELE 8 GOLURI REUŞITE DE BAS DOST

PATRU GOLURI cu LEVERKUSEN

http://youtu.be/jP0MxxH_P7U

DOUĂ GOLURI cu SPORTING

http://youtu.be/1sKh3ZIzDMA

DOUĂ GOLURI cu HERTHA

A debutat la Germanicus

Fotbalistul născut pe 31 mai 1989 avea din copilărie predestinată o carieră în Bundesliga. Primul său club, unde a făcut primii paşi în fotbal, se numea Germanicus, denumire ce duce cu gîndul la Germania. După cîteva sezoane, Emmen l-a transferat în 2007, însă nu a reuşit să îl ţină decît un an, fiind unul dintre remarcaţii echipei, cu 6 goluri în 23 de partide. Aşa cum era normal, a primit imediat o ofertă din Eredivisie, de la Heracles. A stat două sezoane aici, a marcat 19 goluri şi a fost cumpărat în 2010 de Heerenveen pentru 2,5 milioane de euro.

REZULTATE LOTO, 22 FEBRUARIE. Vezi numerele CÎŞTIGĂTOARE

În primul an a debutat timid, 14 goluri în 34 de meciuri, însă următorul sezon i-a aparţinut. 38 de goluri în 39 de partide în toate competiţiile pentru Heerenven, iar în campionat a jucat aproape toate partidele, reuşind 32 de goluri în 34 de dueluri. A ieşit golgheterul Olandei, iar Wolfsburg l-a cumpărat imediat după finalul sezonului, în schimbul a 7 milioane de euro

POZE DIN CARIERA LUI BAS DOST, ÎN GALERIA FOTO

Aventura germană, începută cu stîngul

Toată lumea se aştepta că va rupe norma de goluri şi în Bundesliga, însă schimbarea de la un campionat modest la unul dintre cele mai puternice din lume s-a văzut imediat. În 33 de meciuri în 2012-2013 a marcat 12 goluri, departe de cifrele pe care le aşteptau patronii lui Wolfsburg. Sezonul următor a fost şi mai modest, reuşind să înscrie 5 goluri în 15 partide. A fost mai mult rezervă, cota i-a scăzut şi se părea că va ajunge din nou în Olanda, mai ales că a fost o perioadă accidentat. Totul s-a schimbat anul acesta, mai ales în partea a doua a sezonului, cînd a explodat pur şi simplu şi a înscris deja 11 goluri în doar 6 meciuri jucate!

VIDEO / Steaua – Rapid, primul derby din acest retur!