Sport

Atacantul Universității Craiova s-a transferat în străinătate. Exclusiv

Costel Gâlcă face curățenie la Universitatea Craiova înainte de noul sezon. Ce jucător s-a despărțit de echipa din Bănie?
13.06.2024 | 14:38
Atacantul Universitatii Craiova sa transferat in strainatate Exclusiv
Atacantul celor de la Universitatea Craiova s-a transferat în străinătate. Cu cine a semnat?
ADVERTISEMENT

Încă un jucător se desparte din echipa din Bănie. Oficialii de la Universitatea Craiova s-au înțeles cu Dinamo Batumi pentru împrumutul lui Jalen Blesa, atacantul spaniol în vârstă de 23 de ani.

Jalen Blesa, împrumutat de Universitatea Craiova la Dinamo Batumi

Jalen Blesa a jucat doar 4 meciuri în stagiunea trecută. Acesta a fost adus de la Prishtina în schimbul sumei de 165.000 de euro, însă nu a reușit să se impună în echipa de start a Universității. FANATIK a aflat în exclusivitate că fotbalistul va îmbrăca tricoul celor de la Dinamo Batumi în sezonul viitor unde va juca sub formă de împrumut.

ADVERTISEMENT

Jalen Blesa este un atacant spaniol, născut la Barcelona, în vârstă de 23 de ani, cu o înălțime aproape de 1,90 metri. În cariera sa, el a mai jucat pentru CD Masnou, Arlesey Town, KF Istogu, KF Rahoveci și FC Prishtina. Cota sa de piață conform Transfermarkt este de 200.000 de euro.

Sezon mult sub așteptări pentru atacantul spaniol

El a fost adus la Craiova după un sezon excelent în prima ligă din Kosovo, unde a înscris 9 goluri și a oferit 4 pase decisive în doar 18 meciuri. În ciuda performanțelor bune acolo, atacantul nu a reușit să se impună în Bănie, iar acum speră să se afirme în Georgia la Dinamo Batumi.

ADVERTISEMENT

Contractul său cu Universitatea Craiova expiră abia în 2027. Viitorul său la echipa din Superliga depinde acum foarte mult de felul în care va evolua la echipa la care este împrumutat. În cazul în care reușește să-și regăsească forma, este de așteptat ca oltenii să își dorească să obțină un profit în viitor.

„Sunt nerăbdător. Vin la un club foarte mare din România, așa că sunt fericit. Transferul meu a fost un lucru de ultim moment. Cunoscând interesul antrenorului și fiind conștient că este un club important, a fost o alegere ușoară pentru mine.

ADVERTISEMENT

Știam că istoria e bogată, cu multe trofee. Lotul este puternic în acest sezon, vom încerca să câștigăm alte distincții. Vreau titlul, să mergem în Europa, chiar dacă liga de aici este foarte puternică. Eu voi da tot ce am mai bun pentru acest club”, a declarat Jalen Blesa la scurt timp după ce a semnat cu Universitatea Craiova.

Silviu Lung Jr a semnat cu Universitatea Craiova

Oltenii au realizat și primul transfer al verii. Echipa din Bănie s-a înțeles cu Silviu Lung Jr. Goalkeeperul în vârstă de 35 de ani a fost adus de Mihai Rotaru la Craiova pentru a aduce un plus în defensivă datorită experienței sale în fotbalul mare.

ADVERTISEMENT

În perioada următoare, este de așteptat ca mutările să continue la Universitatea. Echipa va fi angrenată vara aceasta atât în campionatul din România, cât și în cupele europene, iar Costel Gâlcă are nevoie de un lot cât mai numeros pentru a nu începe prost sezonul.

ADVERTISEMENT
Tags: