Fotbal international

Atacantul vine în locul lui Alibec. Arabii plătesc 2 milioane de euro pe el

31.07.2018 | 19:49
Atacantul vine in locul lui Alibec Arabii platesc 2 milioane de euro pe el
ADVERTISEMENT

Atacantul brazilian Arthur Caike do Nascimento Cruz, fotbalist în vârstă de 26 de ani, este noul jucător al lui Marius Şumudică la Al Shabab şi vine în locul lui Denis Alibec. Cotat pe site-ul de specialitate Transfermarkt la 2 milioane de euro, Arthur a ajuns la Ah Shabab pentru o sumă puţin mai mare. Transferul s-a făcut cu ajutorul egipteanului Hossam El Badrry, preşedintele clubului Pyramids FC, acolo unde Arhtur urma să joace în viitorul sezon.

Atacantul care vine în locul lui Alibec e brazilianul Arthur Caike şi vine de la Chapecoense
Atacantul care vine în locul lui Alibec e brazilianul Arthur Caike

Arthur Caike do Nascimento Cruz a trecut în cariera sa pe la Flamengo şi Figueirense şi a câştigat în cariera sa cinci trofee la un nivel ceva mai mic în Brazilia. Ultima dată la Chapecoense, Arthur a marcat de 16 ori din poziţia de al doilea vârf.

ADVERTISEMENT

Atacantul vine în locul lui Alibec. A jucat ultima dată la Chapecoense

El va fi al doilea brazilian din lotul lui Marius Şumudică, după Euller Silva, un fundaş stânga în vârstă de 23 de ani. Românii Valerică Găman şi Constantin Budescu, tunisianul Farouk Ben Mustapha şi libianul Muaid Ellafi completează legiunea străină de la Al Shabab. Totuşi tehnicianul român în vârstă de 47 de ani va trebui totuşi să renunţe la unul dintre ei, cel mai probabil la portarul Ben Mustapha.

Arthur este unul dintre fotbaliştii care au ales să vină în vara lui 2017 de bună voie la echipa Chapecoense, pentru a ajuta la formarea unui nou lot, după ce, cu excepţia a trei jucători la care s-au adăugat cei rămaşi acasă, delegaţia formaţiei braziliene s-a prăbuşit cu avionul în 28 noiembrie 2016, în apropiere de Medellin, unde mergea să joace finala Copa Sudamericana, în compania lui Altetico Nacional.

ADVERTISEMENT

A vrut să ajute la salvarea după tragedia aviatică a lui Chapecoense

Tragedia, care a îndoliat sportul mondial şi în special pe cel brazilian, a consemnat un număr de 71 de victime dintre cele 77 de persoane aflate la bordul aeronavei. Arthur a fost impresionat de cele întâmplate şi asemeni multor fotbalişti brazilieni a ales să meargă să ajute Chapecoense să nu dispară.

În ceea ce îl priveşte pe Marius Şumudică este clar că preconizata mutare în comun cu Astra Giurgiu, care l-a luat înapoi pe Denis Alibec de la FCSB pentru suma de 1,4 milioane euro, cu intenţia de a-l vinde în iarnă la Al Shabab, după ce atacantul s-a pus pe picioare şi a evoluat constant, devine tot mai puţin probabilă. Şumi are deja numărul de străini maxim acoperit şi ar trebui să plece unul, pentru a-i face loc lui Alibec.

ADVERTISEMENT

Planul comun Şumudică – Ioan Nicolae a fost dat peste cap

Şi Ioan Niculae a gândit că va face o bună afacere luându-l pe Alibec, el urmând să îi plătească câte 100.000 de euro lunar lui Gigi Becali şi suma toată în momentul în care ar fi efectuat transferul în iarnă la Al Shabab.

Alibec este unul dintre jucătorii preferaţi ai lui Marius Şumudică şi antrenorul român ar fi vrut să îl aibă din nou sub comandă, mai ales că a reuşit să dea deja o lovitură importantă, prin aducerea lui Constantin Budescu de la FCSB, pentru suma de 2 milioane euro.Cu Alibec lângă Budescu ar fi refăcut tandemul ucigător cu care a luat titlul de campion la Astra şi ar fi avut şanse mari să termine în poziţie fruntaşă în campionatul din Arabia Saudită.

ADVERTISEMENT