News

Atacat de pădurari în timpul unui live pe Facebook! Mașina distrusă, copilul înăuntru. Povestea lui Tiberiu Boșutar. Exclusiv video

16.07.2020 | 12:07
Atacat de padurari in timpul unui live pe Facebook Masina distrusa copilul inauntru Povestea lui Tiberiu Bosutar Exclusiv video
ADVERTISEMENT

Activistul de mediu, Tiberiu Boșutar a fost atacat de pădurari chiar în timpul unui live pe Facebook! Acesta a reușit în ultima clipă să se adăpostească în mașină, dar a continuat să filmeze totul.

Poreclit Robin Wood de România, Boșutar a devenit cunoscut publicului după ce a început să scrie pe un blog despre tăierile ilegale din comuna Moldovița, județul Suceava.

ADVERTISEMENT

Pentru că Poliția nu îl credea, acesta s-a apucat să filmeze totul. Camioane întregi au fost verificate chiar de el cu ajutorul aplicației Inspectorul Pădurilor. Încet, dar sigur, autoritățile au fost nevoite să-l bage în seamă și să îi amendeze pe cei care furau lemn.

Tiberiu Boșutar, atacat de pădurari în timp ce vorba pe Facebook despre tăierile ilegale

Și-a câștigat notorietatea după ce a apărut în reportajul celor de la Rise Project, reportaj în care a dat toate cărțile pe față despre neregulile din zonă. Tiberiu Boșutar a explicat cum dispar pădurile, în timp ce răufăcătorii sunt acoperiți de acte.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea s-a bucurat de intervențiile acestuia. Cu doar câteva ore în urmă, Tiberiu Boșutar a fost victima unui incident violent. Nu este pentru prima oară când se întâmplă lucrul acesta.

Acum, activistul de mediu făcea un live pe facebook la intrarea pe un drum forestier unde accesul este interzis persoanelor. Acesta vorbea chiar despre tăierile ilegale și era ascultat de peste 20 de mii de oameni.

ADVERTISEMENT

Fără să țină cont de nimic, doi indivizi l-au atacat ziua în amiaza mare, unul dintre ei fiind pădurar, conform spuselor victimei care încerca de zor să se adăpostească.

Boșutar a apucat să intre în mașină, fără să fie lovit de persoanele înarmate cu pari. A reușit să fugă de la fața locului, nu înainte de a-i fi sparte geamurile de la vehicul.

ADVERTISEMENT

Pe filmare, una care era transmisă în direct pe rețeaua de socializare, se auzeau țipetele disperate ale fetei sale. Adolescenta, vizibil speriată încerca să sune la Poliție.

MAFIA PĂDURILOR NU SE DEZMINTE! ATAC FURIBUND ÎN PLINĂ ZI! ÎN CE ȚARĂ TRĂIM?

Posted by Legea Codrului on Wednesday, July 15, 2020

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în România anului 2020. Inadmisibil. Ați văzut cu toții, eram într-o filmare pe care o transmiteam pe Facebook. Mii de oameni, zeci de mii de oameni au putut să vadă cu ochii lor ce înseamnă această mafie a tăierilor ilegale de lemn. 

Nu mai au nicio frică, niciun Dumnezeu. Eram cu fata mea în mașină, ne-au spart geamurile, ne-au făcut mașina franjuri. Pentru ce? Pentru că am ajuns la ei, pentru că am început să-i deranjez. 

Borbim despre o adevărată caracatiță, despre o încrengătură uriașă. Luptăm cu mori de vânt atât timp cât autoritățile nu ne susțin. O să rămânem fără păduri și oamenii care trebuie să șe apere ridică din umeri și se fac că nu văd cum unii ne omoară cu zile. 

Da, sunt implicați pădurari, da, sunt implicați chiar cei care trebuie să păzească pădurea. Sunt disperați, au ajuns într-un punct în care sunt dispuși să facă orice pentru a-și menține avantajele financiare la care au ajuns”, a spus Tiberiu Boșutar, exclusiv pentru FANATIK

În urmă cu aproximativ două luni de zile, activistul de mediu a fost victima unui alt atac. Atunci, bărbatul a transmis că un consilier al Gărzii Forestiere Suceava și fiul acestuia au vrut să-l omoare.

Totul s-ar fi întâmplat după ce Boșutar a găsit mai multe cioate nemarcate în curtea firmei acestora. Și senatorul Mihai Goțiu a scris despre cele petrecute cu activistul și a solicitat intervenția de urgență a autorităților.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: