Fotbal international

Video&galerie foto. Autorul atacului cu bombe care a vizat autocarul Borussiei şi-a recunoscut vina! Ce pedeapsă riscă

Autorul atacului cu bombe din luna aprilie care a vizat autocarul echipei Borussia Dortmund, un bărbat în vârstă de 28 de ani, şi-a recunoscut vina în faţa instanţei.
Autor: Vicentiu Dinescu | 08.01.2018 | 16:26

Serghei W., care deţine dublă cetăţenie – germană şi rusă -, face obiectul a 28 de capete de acuzare pentru tentativă de crimă şi cauzare de explozie. Procurorii susţin că acţiunea sa a făcut parte dintr-un plan mai amplu.

”Regret profund comportamentul meu”, a spus atacatorul în faţa unui tribunal din Dortmund, dar a negat că a avut vreo intenţie criminală. În urma atacului din aprilie 2017, care a dus la rănirea fundaşului Marc Bartra şi a unui ofiţer de poliţie, bărbatul riscă închisoarea pe viaţă.

Atacatorul pariase că acţiunile clubului se vor deprecia

Poliţia germană a anunţat că trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, la scurt timp după ce autobuzul a părăsit hotelul unde a fost cazată formaţia pentru meciul din sferturile de finală ale Champions League cu AS Monaco.

Atacatorul împumutase o sumă de cinci cifre pentru a paria că acţiunile clubului se vor deprecia, iar apoi a comis atentatul cu bombă asupra autocarului într-un atac în care a încercat să se deghizeze în terorist jihadist, mizând pe o schemă din care spera să câştige milioane.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE