Hotnews

Atacatorul de la metroul din Taipei a fost executat prin împuşcare

Un bărbat din Taiwan a fost executat prin împuşcare, după ce fusese condamnat la moarte. Cheng Chieh, în vârstă de 23 de ori, a primit pedeapsa capitală după ce a ucis patru persoane în...
11.05.2016 | 14:46
Atacatorul de la metroul din Taipei a fost executat prin împuşcare

Un bărbat din Taiwan a fost executat prin împuşcare, după ce fusese condamnat la moarte. Cheng Chieh, în vârstă de 23 de ori, a primit pedeapsa capitală după ce a ucis patru persoane în metroul din Taipei şi a rănit alte 22, în urmă cu doi ani.

Bărbatul din Taiwan a fost anesteziat, înainte de a fi împuşcat de trei ori, relatează BBC News. Ministrul adjunct al justiţiei, Chen Ming, a declarat că moartea lui Cheng este “singura cale de a demonstra public faptul că a fost făcută dreptate şi pentru a atenua tristeţea şi durerea familiilor victimelor”.

În mai 2014, Cheng a atacat cu un cuţit 26 de oameni, la întâmplare, într-un vagon de metrou din Taipei. El a pledat vinovat de crimă şi tentativă de crimă. Un tribunal l-a condamnat la moarte, după ce s-a stabilit că acesta nu are probleme psihice. Cazul a şocat Taiwanul, unde violenţa pe stradă şi atacurile în masă sunt rare.

Taiwan a reluat execuţiile deţinuţilor în 2010, după o suspendare de cinci ani. În prezent, 42 de oameni au fost condamnaţi la moarte şi urmează să fie executaţi.

Sursă: www.libertatea.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri