Fotbal intern

Atacul lui Dinamo stârnește valuri de ironii: „De cascadorii râsului!” Exclusiv

18.02.2021 | 20:30
Atacul lui Dinamo starneste valuri de ironii De cascadorii rasului Exclusiv
ADVERTISEMENT

Dinamo a ajuns la trei meciuri la rând fără victorie în Liga 1, iar editorialistul FANATIK, Cornel Dinu, a analizat în stilul caracteristic problemele pe care le întâmpină echipa lui Jerry Gane.

Deși în Cupa României s-au impus în fața rivalei FCSB, scor 1-0, și au acces în sferturile de finală, în campionat, roș-albii au înregistrat, în ultimele trei etape, două înfrângeri și un egal.

ADVERTISEMENT

În ultima rundă, „câinii roșii” au remizat alb cu Sepsi și s-au îndepărtat de obiectivul numit play-off. Dinamo e pe locul 11, cu 26 de puncte, patru peste Hermannstadt, ocupanta locului de baraj, și opt în spatele Academicii Clinceni, formație aflată pe poziția a șasea.

Atacul, principala problemă a lui Dinamo: „Doar să ‘croiască’ unul din Gueye și Nemec”

Meciul dintre Dinamo și Sepsi a fost unul anost, lipsit de ocazii, dar nu și de faze comice. În ultimul său editorial din FANATIK, Cornel Dinu s-a amuzat de carențele tehnice de care au dat dovadă dinamovistul Morsay și covăsneanul Aganovic.

ADVERTISEMENT

„’Dinamoul’ a întâlnit o echipă, Sepsi, care măcar prin coerența de conducere, și de aici omogenitate, îi este superioară. Puține ocazii și în „Ștefan cel Mare” (al patrulea sold-out virtual reușit de cei mai reușiți suporteri din România!), numai vreo trei per total.

Din care de dat la „cascadorii râsului” au fost călcatul pe minge al lui Aganović și luftul lui Morsay în urma căruia s-a… accidentat! Mă abțin, deocamdată, să-i dau notă, dar…”, a scris Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT
  • 57 de minute în 2 meciuri a bifat Jonathan Morsay pentru Dinamo

De ochiul critic al lui „Mister” nu au scăpat nici cei doi atacanți titulari ai lui Dinamo, Magaye Gueye și Adam Nemec. Dinu consideră că Jerry Gane poate avea un vârf de calitate doar dacă francezul și slovacul ar fi „2 în 1”.

„Jerry Gane n-are atacanți. Doar să „croiască” unul din Gueye și Nemec, care, până să se accidenteze, a avut o singură oportunitate, în prima repriză, dar a împins mingea în portarul Niczuly, deși era în fața acestuia nemarcat… Mă abțin, încă, să le dau note, dar…”, a adăugat „Mister”.

ADVERTISEMENT

Dinamo are una dintre cele mai slabe ofensive din Liga 1, 23 de goluri, la egalitate cu FC Argeș și ultima clasată Poli Iași. Doar Chindia (20), Hermannstadt (22), Academica Clinceni (22) și UTA (22) au înscris de mai puține ori.

  • 6 goluri au marcat împreună Magaye Gueye și Adam Nemec în acest sezon de Liga 1
ADVERTISEMENT