Fotbal intern

Atacul umilitor al lui Ionuț Negoiță care l-a convins pe Ionel Dănciulescu să plece de la Dinamo

24.09.2018 | 14:06
Atacul umilitor al lui Ionut Negoita care la convins pe Ionel Danciulescu sa plece de la Dinamo

Ionel Dănciulescu s-a decis să-și dea demisia din funcția de director general la Dinamo după un episod petrecut în săptămâna dinaintea partidei de la Iași. A fost picătura care a umplut paharul nemulțumirilor. Episodul se referă la analiza pe care Ionuț Negoiță a făcut-o împreună cu oamenii săi de încredere, președintele Alexandru David și secretarul general Bogdan Bălănescu, despre situația echipei și a băncii tehnice conduse de Florin Bratu.

Se întâmpla la câteva zile după eșecul de acasă cu Astra Giurgiu și pe culoarele de la Rin se vorbea despre un ultimatum pe care antrenorul Florin Bratu l-ar fi primit în privința rezultatului meciului care urma, cel din Copou.

Motivul plecării lui Ionel Dănciulescu de la Dinamo. „Ce să caute el aici?”

În biroul lui Ionuț Negoiță au fost chemați David și Bălănescu, nu și Ionel Dănciulescu. Acesta se afla și el la Rin, iar Alexandru David l-a întrebat pe șeful său dacă nu ar trebui să fie chemat și „Danciu”, mai ales că urmau să se discute lucruri importante despre soarta lui Bratu. Din informațiile FANATIK.RO, reacția lui Negoiță i-a lăsat pe cei doi cu gura căscată. „Ce să caute el pe aici?  Ce treabă are?

Cuvintele lui Ionuț Negoiță au ajuns în foarte scurt timp și la urechile lui Dănciulescu. Au avut grijă „prietenii” săi apropiați de la Rin… Iar reacția patronului a fost interpretată de „Danciu” ca un atac la adresa sa, ca o ultimă umilință pe care a acceptat-o la Dinamo.

Dănciulescu se pregătea de demisie de câteva zile. „L-a trimis” pe Bălănescu la interviurile cu Astra!

FANATIK.RO a aflat că, oricum, Ionel Dănciulescu era pe punctul de a-și da demisia de câteva zile, iar reacția umilitoare a lui Negoiță la adresa sa a fost bomboana pe colivă. Extrem de nemulțumit de modul în care era tratat de către șeful mare, cu care nu a mai vorbit direct de câteva luni, deși era directorul general al clubului, Dănciulescu a avut o răbufnire la meciul Dinamo – Astra Giurgiu 1-2.

Ionel Dănciulescu, motivul plecării de la Dinamo. Cuvintele umilitoare ale lui Negoiță l-au convins definitiv pe fostul director general
Ionel Dănciulescu, motivul plecării de la Dinamo. Cuvintele umilitoare ale lui Negoiță l-au convins definitiv pe fostul director general

Înaintea partidei, ca de obicei, Dănciulescu era invitat pe teren pentru interviuri scurte la Telekom și la Digi. Nu a refuzat niciodată, dar a făcut-o acum. „Să meargă Bălănescu la interviuri, eu nu mai merg!”, povestesc martorii oculari că a spus supărat Dănciulescu. Astfel că niciunul dintre cele două posturi nu au mai intrat în direct cu un invitat din partea gazdelor.

Dănciulescu l-a anunțat pe David de demisie după ce informația apăruse în presă

Iar episodul de la Rin a fost cel care l-a făcut pe Dănciulescu să-și pună planul în aplicare. Le povestise apropiaților că vrea să-și dea demisia înainte de meciul de la Iași, lucru pe care l-a și făcut, informația fiind oferită prima oară de realitatea.net vineri după-amiază. Abia după ce totul răsuflase în presă, Dănciulescu i-a transmis intenția sa și președintelui Alexandru David, ambii fiind la Iași cu echipa.

Dănciulescu nu a fost dat afară, a plecat de la Dinamo pentru că aşa a dorit. Decizia lui a fost mai mult decât fermă. Pot să vă spun de orele întregi în care am încercat să-l conving să se întoarcă şi să renunţe la decizie. Are nevoie de odihnă. Uşa la Dinamo nu este încuiată, el a închis-o şi a plecat. Nu mi-a plăcut totuși că am fost anunțat de el ceva mai târziu decât a aflat presa”, a spus David.

Claudiu Niculescu nu a reușit să-l convingă să se întoarcă!

Înainte de a semna duminică seara cu Dinamo, Claudiu Niculescu a avut mai multe discuții cu Ionel Dănciulescu, încercând să-l convingă pe acesta să revină asupra deciziei de a-și da demisia. Nu a reușit, pentru că „Danciu” e decis să-și ia o pauză și să-și apoi un restart în carieră.

Niculescu s-a întâlnit cu Dănciulescu ca adversari când Claudiu era antrenor la U Cluj
Niculescu și Dănciulescu s-au întâlnit ca adversari când Claudiu era jucător-antrenor la U Cluj

„Eu am vorbit toată ziua cu Danciu. Am încercat să-l conving să vină alături de mine. I-am spus că nu pot să vorbesc eu cu cei din conducere dacă tu nu vrei, trebuie să ştiu dinainte ce gânduri ai. Mi-a transmis că decizia lui este definitivă, din păcate, pentru că am fi lucrat împreună după mulţi ani. Îmi pare rău, asta este. Vorbesc mereu cu Danciu, ne cunoaştem de 35 de ani, suntem prieteni foarte buni”, a declarat noul antrenor al lui Dinamo despre „subiectul Dănciulescu”, caz clasat în acest moment în „Ștefan cel Mare”.