News

Atacuri violente în regiunea Doneţk. Doi soldaţi ucraineni au fost ucişi, iar zece sunt răniţi

Noi confruntări militare în estul Ucrainei. Doi militari și-au pierdut viața.
12.09.2021 | 16:58
Atacuri violente in regiunea Donetk Doi soldati ucraineni au fost ucisi iar zece sunt raniti
ADVERTISEMENT

Sunt din nou tensiuni în estul Ucrainei. Rebelii au folosit artilerie de calibru greu, lansatoare de rachetă şi mine lansate din drone, a transmis armata ucraineană.

În urma atacurilor din estul țării, doi soldaţi ucraineni au fost ucişi şi alţi zece au fost răniţi pe linia frontului cu separatiştii proruşi, transmite AFP, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

În 2021, cel puţin 52 de soldaţi ucraineni au fost ucişi. În rândul separatiştilor, peste 30 de combatanţi au fost declaraţi morţi începând din ianuarie.

Doi soldaţi ucraineni au fost ucişi, iar zece răniţi în regiunea Doneţk

Armata Ucrainei a precizat într-un comunicat că rebelii au tras, sâmbătă, asupra unor poziţii ucrainene. Au fost folosite sistemul de artilerie de calibru greu şi lansatoarele de rachetă.

ADVERTISEMENT

Pozițiile cheie au fost bombardate cu mine lansate din drone. Se pare că majoritatea atacurilor au avut loc în regiunea Doneţk, conform comunicatului.

Tensiunile s-au amplificat în acest an între Ucraina şi Rusia, după un armistiţiu în mare parte respectat în a doua jumătate a lui 2020 între Kiev şi separatişti.

ADVERTISEMENT

În prima parte a lui 2021, Moscova a trimis aproape 10.000 de soldaţi ruşi la frontierele ucrainene.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri, 10 septembrie, că o invadare a ţării sale de către Rusia este posibilă.

ADVERTISEMENT

“O escaladare puternică din partea Rusiei este cel mai rău lucru care se poate întâmpla. Din păcate, există un astfel de risc”, a declarat el la un forum internaţional la Kiev.

Ucraina este în conflict din 2014 cu separatiştii în regiunile Doneţk şi Lugansk

Conflictul a izbucnit la scurt timp după anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea. Acest război a luat peste 13.000 de suflete.

Au existat numeroase elemente care au indicat că Rusia a trimis militari și a livrat arme pentru a-i susţine. În ciuda acestui aspect, autoritățile de la Moscova au afirmat întotdeauna că nu îi înarmează pe separatişti.

ADVERTISEMENT
Tags: