Sport

Motivul surprinzător pentru care Atanas Trică a intrat în lotul lui U Craiova pentru meciul cu Dinamo. Exclusiv

FANATIK a aflat în exclusivitate cum a ajuns Atanas Trică să fie luat în lot de către Laurențiu Reghecampf la meciul cu Dinamo din Ștefan cel Mare, în care a și reușit să marcheze primul lui gol în Liga 1.
16.02.2022 | 17:36
Motivul surprinzator pentru care Atanas Trica a intrat in lotul lui U Craiova pentru meciul cu Dinamo Exclusiv
Atanas Trică a debutat în Casa Pariurilor Liga 1 la doar 16 ani, exact ca Ilie Balaci. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Atanas Trică a reușit primul gol în Casa Pariurilor Liga 1 chiar în „Groapă”, împotriva lui Dinamo sub privirile mamei sale, Lorena Balaci, fiica fostului mare fotbalist al Universității Craiova.

FANATIK a aflat culisele din spatele păstrării atacantului de doar 17 ani în lot de către Laurențiu Reghecampf pentru meciul cu Dinamo.

ADVERTISEMENT

Atanas Trică nici nu trebuia să fie în lot la meciul cu Dinamo! Cum a luat Reghe decizia: „De ce să stea în tribună lângă maică-sa?”

Universitatea Craiova a deplasat la București pentru meciul cu Dinamo un lot de 22 de jucători, însă doar 21 aveau să fie pe foaia de joc la această partidă. Astfel, din cei trei juniori, unul urma să fie în afara lotului, iar Atanas trebuia să fie cel lăsat pe bară.

FANATIK a aflat în exclusivitate momentul în care Laurențiu Reghecampf s-a răzgândit cu doar câteva ore înainte de meci. Antrenorul Universității Craiova definitiva lotul, când a aflat la hotel că cineva a venit să ridice o invitație pentru Lorena Balaci.

ADVERTISEMENT

Când a aflat că mama lui Atanas va asista din tribună la meci, Reghecampf s-a răzgândit și a decis ca fiul lui Eugen Trică să fie în lot pentru meciul lui Dinamo. „Poate ne ajută scorul și-l bag și pe el! De ce să stea în tribună lângă maică-sa?”, le-ar fi spus Reghe colaboratorilor.

Atanas Trică a anunțat-o pe Lorena Balaci că e în lot cu două ore înainte de meci și i-a promis că va marca!

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate schimbul de mesaje dintre Atanas Trică și Lorena Balaci, iar puștiul i-a promis că va marca dacă va fi introdus pe teren. Așa cum anticipa, scorul i-a permis antrenorului Universității Craiova să îl introducă pe Atanas în minutul 78.

ADVERTISEMENT

Zece minute mai târziu, în minutul 88, jucătorul cu numărul 88 a reușit să marcheze primul gol în Casa Pariurilor Liga 1 și i-a dedicat golul mamei sale, tatălui, dar și bunicului, Ilie Balaci, fostul mare jucător al Craiovei Maxima și purtător al tricoului „sfânt” cu numărul 8.

FANATIK a anunțat că Lorena Balaci nu a putut fi prezentă peste câteva zile la „Derby-ul Olteniei” dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948, în care Atanas Trică a primit o nouă șansă să evolueze pe „Ion Oblemenco”.

ADVERTISEMENT

Eugen Trică a avut ocazia să îl vadă pentru prima oară jucând în Liga 1 pe fiul său, Atanas

Atanas Trică-Balaci a bifat cel de-al treilea meci în Liga 1 chiar la derby-ul cu FC U Craiova 1948, fosta echipă a tatălui său și a vărului său, Hristu.

Atacantul de 17 ani a intrat pe teren în minutul 84, în locul lui Alexandru Mateiu, sub privirile tatălui său, care l-a urmărit în premieră din tribune pe fiul său.

FANATIK a stat de vorbă cu Eugen Trică imediat după meci, iar fostul antrenor al echipei lui Adrian Mititelu a dezvăluit că i-a spus lui Atanas că va fi prezent în tribune la acest meci: „Am vorbit cu el înainte de meci și i-am spus că o să vin să îl văd. Vorbim tot timpul. E prima oară când îl văd pe teren. Am avut emoții foarte mari și m-am bucurat pentru el.

Nu contează că a jucat foarte puțin, opt minute sau cinci minute, pentru el e foarte important la vârsta asta și sper să joace din ce în ce mai mult. Mă bucur că am reușit să ajung, am venit special de la Târgu Jiu pentru meci.

A fost frumos când a intrat pe teren, l-a aplaudat toată lumea și apoi au scandat numele lui Balaci, a fost emoționant pentru mine și mă bucur că am reușit să vin, mai ales că mama lui n-a putut să ajungă. Când e vorba despre copilul tău nu ai cum să fii decât fericit. Depinde de el și mai ales de Reghe dacă va juca. Dacă își va face treaba, sper și cred că poate ajunge departe”.

Atanas Trică-Balaci, adoptat de galeria Universității Craiova

În momentul în care Atanas Trică a intrat pe teren, a fost aplaudat de tot stadionul. Nici măcar ultrașii de la Peluza Sud nu au reacționat reprobabil, așa cum au făcut-o cu Gică Craioveanu.

La finalul partidei, galeria de la Peluza Nord i-a scandat numele lui Ilie Balaci, iar FANATIK a surprins momentul în care Atanas Trică-Balaci a primit un steag imens cu numele și chipul bunicului său, pe care l-a fluturat în fața suporterilor.

  • 3 meciuri și 1 gol are Atanas Trică la Universitatea Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – Chindia: 1,62 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT