Fotbal intern

Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, a debutat la U Craiova! Primul meci, la 16 ani la fel ca “Minunea Blondă”

Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci şi fiul lui Eugen Trică, a debutat la U Craiova în meciul cu Academica Clinceni.
26.05.2021 | 20:17
Atanas Trica nepotul lui Ilie Balaci a debutat la U Craiova Primul meci la 16 ani la fel ca Minunea Blonda
Atanas Trică, nepotul lui Ilie Balaci, a debutat la U Craiova! Primul meci, la 16 ani la fel ca "Minunea Blondă"
ADVERTISEMENT

Ziua de 26 mai 2021 va rămâne mereu drept una specială pentru Atanas Trică. Nepotul lui Ilie Balaci şi fiul lui Eugen Trică a călcat pe urmele bunicului şi tatălui, după ce a debutat în Liga 1 pentru U Craiova. Atacantul de 16 ani a intrat în minutul 88 al meciului cu Academica Clinceni.

Pe 11 ianuarie 2021, FANATIK a anunţat în exclusivitate că Atanas Trică va semna cu U Craiova, ceea ce s-a şi întâmplat după o săptămână. Atacantul de 16 ani venea de la Daco-Getica Bucureşti şi era pregătit să calce pe urmele lui Ilie Balaci şi Eugen Trică.

ADVERTISEMENT

Drumul de la “visele devin realitate” la primul meci oficial în tricoul Universităţii Craiova

Crescut într-o familie care a scris istorie pentru fotbalul din Craiova, marele vis al lui Atanas Trică nu putea să aibă legătură cu vreo altă echipă. Venit în Bănie pentru un turneu dedicat juniorilor, pe când juca la Daco-Getica, nepotul lui Ilie Balaci se fotografia lângă autocarul Universităţii Craiova şi posta poza cu mesajul “visele devin realitate”.

Şi visul lui Atanas Trică a devenit realitate pe 26 mai 2021. Ajuns la U Craiova în iarna acestui an, tânărul atacant a evoluat întâi la echipa secundă a olltenilor, iar debutul a fost cu dreptul. Pe 13 martie 2021, Atanas Trică juca primul meci la U Craiova II şi marca în remiza cu Petrolul Potcoava, scor 2-2, din Liga 3.

ADVERTISEMENT

Două luni mai târziu, Atanas Trică a făcut pasul la echipa mare. Mai întâi a fost chemat să se antreneze cu echipa mare, sub comanda lui Marinos Ouzounidis, ca acum să bifeze debutul în Liga 1. “Îmi doresc să joc într-o zi la Universitatea Craiova. Acesta este visul meu”, spunea nepotul lui Ilie Balaci într-un interviu pentru FANATIK.

Cuvintele emoţionante ale lui Atanas Trică despre Ilie Balaci: “A fost un bunic exemplu”

La doi ani de la dispariţia fulgerătoare a lui Ilie Balaci, Atanas Trică a vorbit despre bunicul lui. Cu emoţie în glas, tânărul atacant a dezvăluit cum îl ambiţiona fostul mare fotbalist care a făcut celebru tricoul cu numărul 8 în Bănie. Ca un omagiu, Atanas Trică a debutat la U Craiova într-un tricou cu numărul 88.

ADVERTISEMENT

“El a fost un bunic exemplu, întotdeauna a avut grijă de mine și nu a vrut să-mi lipsească nimic. A vrut să-mi fie bine întotdeauna. În ceea ce privește fotbalul, nu mi-a dat un sfat anume.

Îi mai arătam videoclipuri cu mine când băteam lovituri libere și îi ceream părerea. Îmi zicea mereu că nu o să bat niciodată ca el, iar lucrul acesta mă ambiționează mereu când execut lovituri libere”, dezvăluia Atanas Trică pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

12 august 1973, 17 iunie 1995 şi 26 mai 2021, datele tripletei Ilie Balaci-Eugen Trică-Atanas Trică

Pe 12 august 1973, Constantin Cernăianu îi oferea lui Ilie Balaci debutul în Divizia A, în meciul Jiul Petroşani – U Craiova 1-1. “Minunea Blondă” juca primul meci pentru olteni cu o lună şi o zi înainte să împlinească 17 ani. Era sezonul la finalul căruia titlul a poposit pentru prima dată în Bănie.

  • 27 de meciuri a jucat Ilie Balaci în primul sezon la U Craiova

22 de ani mai târziu, pe 17 iunie 1995, Victor Piţurcă îl debuta pe Eugen Trică în meciul Electroputere Craiova – U Craiova 5-4. Era ultima etapă a sezonului 1994-1995, unul în care trupa din Bănie se clasa pe locul 2. Din următoarea stagiune, tatăl lui Atanas Trică devenea om de bază în primul “11” al oltenilor.

Pe 26 mai 2021, Atanas Trică a debutat în tricoul Universităţii Craiova, iar din tribune a fost urmărit de Lorena Balaci şi Eugen Trică, părinţii lui. De undeva din ceruri, Ilie Balaci s-a bucurat că nepotul său a jucat primul meci în campionat tot la 16 ani, vârstă pe care “Minunea Blondă” o avea la debut.

Portretul lui Atanas Trică făcut de Eugen Trică: “Are o mentalitate bună, tupeul ăla pozitiv și un spirit de învingător”

La scurt timp după ce a semnat cu U Craiova, FANATIK a realizat un interviu cu Eugen Trică, în care fostul fotbalist oferea câteva detalii despre fiul său, dar şi un amănunt mai puţin cunoscut. Atanas fusese dorit de FCU Craiova, formaţia finanţată de Adrian Mititelu, însă atacantul de 16 ani nici nu a vrut să audă de un transfer la rivala Universităţii Craiova.

“Are din caracterul meu și al bunicului său. Suferă când nu marchează. Are tehnică de preluare a mingii, pe coapsă, piept. Trebuie să prindă forță, să învețe să protejeze mingea și să folosească brațele. Vrei să îți spun ceva? Atanas a zis la un moment dat, când era mai mic şi se ciondănea cu bunicul, cu Ilie Balaci: ‘Pot să joc mai bine decât tine!’. Şi într-adevăr lovește mingea foarte, foarte bine.

Are o mentalitate bună, tupeul ăla pozitiv și un spirit de învingător! Ilie tot așa, suferea mult și ca jucător și ca antrenor. La fel și eu. Când pierdeam ne închindeam în noi. Așchia nu sare departe de trunchi!

Am încercat să îl iau la echipă, la Mititelu, și nici nu a vrut să audă! La un moment dat se pusese problema acum vreun an și jumătate când antrenam eu pe FC U. Am vorbit și cu patronul și a fost de acord imediat! Numai că nu a vrut el! El zice că e cu Universitatea Craiova”, spunea Eugen Trică pentru FANATIK.

  • 11 sezoane şi jumătate a jucat Ilie Balaci pentru U Craiova
  • 4 sezoane a jucat Eugen Trică pentru U Craiova

  • (P) Cota BETANO ca U Craiova să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 4,50. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT