Sport

”Am fost atât de aproape de pensie!”. Rafa Nadal, dezvăluire sinceră despre retragere!

Deja câștigător în primele două turnee de Grand Slam ale anului, Rafa Nadal merge mai departe și la Wimbledon 2022, nu înainte de a recunoaște că, în urmă cu câteva săptămâni, a fost la un pas de retragere.
02.07.2022 | 11:34
Am fost atat de aproape de pensie Rafa Nadal dezvaluire sincera despre retragere
Rafa Nadal a șocat pe toată lumea la Wimbledon 2022 anunțând că a fost la un pas de retragere cu numai câteva săptămâni în urmă. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Rafa Nadal urcă, pas cu pas, către fazele finale ale Wimbledon 2022. Este adevărat, a cedat câte un set atât în primul tur, cu argentinianul Francisco Cerundolo (41 ATP), cât și în cel secund. Fază în care a trecut de lituanianul Ricardas Berankis (106 ATP). Un meci la capătul căruia, în conferința de presă, ibericul a șocat pe toată lumea. Vorbind despre retragere.

”Acum câteva săptămâni am fost aproape de ea (pensie)”, a recunoscut Rafa Nadal

Faptele se știu. Rafa Nadal a avut probleme medicale anul acesta. Și nu le-a depășit deplin. De altfel, la Roland Garros a luptat din plin cu durerea. Și a avut nevoie de injecții pentru a duce la bun sfârșit turneul.

ADVERTISEMENT

L-a câștigat. Și s-a dus la două lungimi în față în ierarhia jucătorilor cu cele mai multe titluri de Grand Slam adjudecate. Apoi însă, prezența la Wimbledon 2022 a stat vreme bună sub semnul întrebării.

A luat startul, dar, a fost limpede pentru toată lumea, că încă nu este în forma sa obișnuită. Și, evident, după meciul cu Ricardas Berankis, a fost chestionat despre starea sa.

ADVERTISEMENT

Răspunsul a căzut ca un șoc, pentru că a simțit că se sugerase ideea de retragere. ”Acum câteva săptămâni eram aproape de ea (n.r.pensie). Acum nu mai simt așa.

Nu mi-a fost niciodată teamă să vină ziua aceea. Sunt fericit că am trăit o viață foarte frumoasă. Sunt multe lucruri pe care îmi place să le fac dincolo de tenis, așa că nu mă îngrijorează.

ADVERTISEMENT

Dar este clar că atunci când va veni acea zi, voi trăi o schimbare. În această viață, fiecare schimbare necesită timp pentru a te adapta.

Probabil că oamenii vor gândi la fel ca mine, ca fan, când Roger nu joacă, când Novak nu joacă, când eu nu joc. Sau când nu joacă nume mari din fotbal, baschet sau orice sport. Pentru că ei devin parte din viața de zi cu zi a oamenilor, pentru că sunt o inspirație.

ADVERTISEMENT

Este normal ca oamenii să vorbească despre retragerea marilor sportivi, de vreme ce au fost în elită pentru o lungă perioadă de timp. Mai ales în sporturile foarte populare care fac parte din viața oamenilor”, a spus Nadal.

Da, probabil că va veni și acea zi. Însă, pentru moment, ideea este istorie. Urmează, în turul trei, meciul cu Lorenzo Sonego (54 ATP) și favorit 27 al turneului de la All England Club.

ADVERTISEMENT