Carousel hot news

Statul Islamic se laudă cu atentatul de la Barcelona. Ce soartă va avea Spania

Statul Islamic a salutat atentatul cu camioneta la Barcelona, soldat cu 13 morţi, şi a îndemnat la noi atacuri în spania, relatează CNN. În primul său clip de propagandă în limba catalană,...
Autor: Alex Bradescu | 24.08.2017 | 08:20
Statul Islamic se laudă cu atentatul de la Barcelona. Ce soartă va avea Spania

Statul Islamic a salutat atentatul cu camioneta la Barcelona, soldat cu 13 morţi, şi a îndemnat la noi atacuri în spania, relatează CNN. În primul său clip de propagandă în limba catalană, publicat miercuri de SITE Intelligence Group, un membru al grupării jihadiste îi prezintă pe autorii atentatului de la Barcelona drept ”fraţii noştri”.

De asemenea, altul proferează ameninţări la adresa ”creştinilor spanioli” şi promite că ţara se va întoarce în ”teritoriul califatului”. Imediat după atacul de la barcelona, Amaq, braţul media al Statului Islamic, a emis un comunicat în care i-a prezentat pe atacatori drept ”soldaţi ai Statului Islamic”, însă gruparea nu a revendicat în mod explicit atentatul.

Atentat Barcelona. Patru bărbaţi au fost arestaţi

Patru bărbaţi au fost arestaţi după atentate – unul la Alcanar şi trei la Ripoll. Trei sunt cetăţenimarocani, iar al patrulea spaniol. Bărbaţii au vârste cuprinse între 21 şi 34 de ani. Niciunul nu era cunoscut serviciilor de informaţii spaniole cu legături teroriste.

Unul dintre suspecţi a declarat în timpul unei audieri la tribunal, marţi, că celula plănuia să atace ”monumente” din Barcelona. În plus, omul care este considerat omul decisiv al operaţiunii a fost împuşcat în urmă cu două zile de poliţia catalană.

sursa: news.ro

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!