Carousel hot news

Celula teroristă responsabilă pentru atentatele din Spania avea 120 de butelii cu butan

Celula teroristă responsabilă pentru atentatele din Spania pregătea “unul sau mai multe atentate” cu bombă la Barcelona, în condiţiile în care 120 de butelii cu butan au fost găsite...
Autor: Alex Bradescu | 21.08.2017 | 00:21
Celula teroristă responsabilă pentru atentatele din Spania avea 120 de butelii cu butan

Celula teroristă responsabilă pentru atentatele din Spania pregătea “unul sau mai multe atentate” cu bombă la Barcelona, în condiţiile în care 120 de butelii cu butan au fost găsite într-o locuinţă din Alcanar, la 200 de kilometri sud-vest de capitala catalană, a anunţat duminică poliţia, citată de AFP.

„Începem să vedem clar că acesta este locul unde se pregăteau explozibilii pentru a comite unul sau mai multe atentate în oraşul Barcelona”, a declarat şeful poliţiei din Catalonia, Josep Lluis Trapero. Deocamdată, poliţia nu ştie dacă bărbatul care a condus maşina care a intrat în mulţime la Barcelona se află încă în Spania. “Dacă aş şti că este în Spania şi unde, am merge să îl căutăm. Nu ştim unde este”, a subliniat Trapero.

Atentat Barcelona. Poliţia mai caută un suspect

Autorităţile au dat, însă, asigurări că lucrează în continuare plecând de premisa că în celulă au fost 12 suspecţi şi că o singură persoană este în libertate încă. Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Albert Oliva, a declarat că bărbatul căutat este Younes Abouyaakoub, în vârstă de 22 de ani.

Ancheta în cazul atentatului terorist de la Barcelona avansează încet. Trei dintre cei cinci jihadişti ucişi de poliţie la Cambrils au fost identificaţi. Este vorba despre Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani, Saïd Aallaa (18 ani) şi Mohamed Hychami (24 de ani), toţi locuitori în Ripoll, o localitate situată în nordul regiunii catalane, potrivit poliţiei. Un al patrulea suspect, Younes Abouyaaqoub, în vârstă de 32 de ani, este căutat în continuare.

sursa news.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!