Carousel hot news

Doi români, printre persoanele rănite în urma ATACULUI TERORIST de la Barcelona!

Un al doilea român a fost identificat printre persoanele rănite în urma atacului de la Barcelona, acesta fiind internat în spital, iar starea sa fiind stabilă, anunţă MAE. Guvernul regional...
Autori: Claudia Mîţoi, Ionuţ Cataramă | 19.08.2017 | 00:18
Doi români, printre persoanele rănite în urma ATACULUI TERORIST de la Barcelona!

Un al doilea român a fost identificat printre persoanele rănite în urma atacului de la Barcelona, acesta fiind internat în spital, iar starea sa fiind stabilă, anunţă MAE. Guvernul regional catalan a anunţat că cetăţeni din 24 de ţări se numără printre persoanele ucise sau rănite în atentatul de joi, de la Barcelona. Joi seară, Ministerul de Externe a anunţat că printre victimele atacului de la Barcelona, când 13 oameni au murit şi alte zeci au fost răbiţi după ce o dubă a intrat în trecători, se afla şi un alt român, aflat la spital şi în stare stabilă.

“Potrivit ultimelor informaţii obţinute de către Ambasada României la Madrid şi Consulatul General al României la Barcelona, printre persoanele rănite în urma atentatului terorist din Barcelona a fost identificată o a doua victimă de cetăţenie română. Aceasta a fost transportată şi internată la un spital din regiune pentru îngrijiri medicale de specialitate, starea sa actuală fiind stabilă“, a precizat vineri MAE.

Atentat Barcelona. Trei zile de doliu în Spania

Reprezentanţii Consulatului General al României la Barcelona urmează să se deplaseze la spitalul în care cetăţenii români răniţi sunt internaţi. Celula de criză a MAE îşi continuă activitatea, iar Ambasada României la Madrid e pregătită să acorde întreaga asistenţă consulară posibilă. De asemenea, Consulatul General al României la Barcelona are în atenţie incidentul produs în zona La Rambla şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă printre victime se mai înregistrează şi cetăţeni români.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat vineri trei zile de doliu naţional, după atentatul de la Barcelona, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 13 oameni, iar alte zeci au fost răniţi. Drapelele naţionale vor fi coborâte în bernă până duminică la miezul nopţii.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!