Atentat la Barcelona. A fost prins şi împuşcat de către poliţie autorul atentatului

barcelona, teroristi

UPDATE. El Pais anunţă că presupusul autor al atentatului din Barcelona a fost împuşcat de agenţi ai poliţiei catalane, având asupra sa o centură explozivă. De asemenea, publicaţia La Vanguardia a publicat, pe surse, că a fost reţinut Younes Abouyaaquoub, şoferul vehiculului care a lovit joi pietoni pe La Rambla din Barcelona.

-----------------------------

Ancheta în cazul atentatului terorist de la Barcelona avansează încet. Trei dintre cei cinci jihadişti ucişi de poliţie la Cambrils au fost identificaţi. Este vorba despre Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani, Saïd Aallaa (18 ani) şi Mohamed Hychami (24 de ani), toţi locuitori în Ripoll, o localitate situată în nordul regiunii catalane, potrivit poliţiei. Un al patrulea suspect, Younes Abouyaaqoub, în vârstă de 32 de ani, este căutat în continuare.

Încă nu se ştie cine a condus furgoneta pe Las Ramblas. O ipoteză ar fie că şoferul e unul dintre cei ucişi, altă că este încă în libertate. 14 oameni au fost ucişi şi peste 120 răniţi în cele două atentate de la Barcelona şi Cambrils. Autorităţile au făcut o desoperire importantă: se pare că teroriştii aveau acelaşi tip de explozibil, folosit în atentatele de la Paris, Bruxelles şi Manchester.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA H pentru a vedea toate rezultatele meciurilor de azi din Liga Campionilor! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Atentat Barcelona. Teroriştii pregăteau atacuri mai ample

Într-o linişte întreruptă doar de vocea unei fete care cânta melodia “Imagine”, a lui John Lennon, localnici şi turişti s-au recules vineri seară pe La Rambla. În faţa unui altar improvizat din flori şi lumânări aprinse, unii s-au rugat pentru necunoscuţii ucişi în atentat sau care lupta pentru viaţă lor pe un pat de spital. 59 de oameni sunt încă internaţi, dintre care 15 în stare critică şi 25 în stare gravă. Doar şapte dintre cei ucişi au fost identificaţi.

Devine tot mai clar că celula de terorişti pregătea atacuri mult mai ample. La Alsanar, într-o casă folosită de suspecţi şi care a explodat miercuri, anchetatorii au găsit peroxid de acetonă sau “mama lui Satan”, explozibilul folosit în atentatele de la Paris, Bruxelles şi Manchester. Explozia accidentală le-a dat planurile peste cap şi i-a determinat să comită un atac mai rudimentar: să între cu maşinile în mulţime.

Acest atac a fost revendicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic.

viewscnt
1 EUR4.6551 lei+0,0082
1 USD3.9650 lei+0,0236
1 XAU163.2575 lei-0,4004