News

Atentat cu bombă la un seminar ortodox din Rusia. Un adolescent s-a aruncat în aer

Un atentat cu bombă a avut loc, luni, la un seminar ortodox din Rusia. Un fost elev, în vârstă de 18 ani, s-a aruncat în aer. Spre surprinderea tuturor, adolescentul a supraviețuit.
13.12.2021 | 13:55
Atentat cu bomba la un seminar ortodox din Rusia Un adolescent sa aruncat in aer
ADVERTISEMENT

Chiar dacă adolescentul a supraviețuit după ce ”s-a detonat”, el s-a ales cu răni grave și și-a mai rănit și alți colegi din seminarul ortodox, mai exact, un elev de 15 ani.

Evenimentul a avut loc, mai exact, în apropierea unei mănăstiri, Vvedenski Vladîcini, în orașul Serpuhov, la 100 de kilometri de Moscova. La fața locului s-au deplasat echipaje de salvare, potrivit BBC.

ADVERTISEMENT

Adolescentul a supraviețuit atentatului și a rănit alte persoane

”Un fost elev, în vârstă de 18 ani de la această şcoală a intrat în ea şi s-a detonat, iar potrivit datelor preliminare el a rănit un adolescent în vârstă de 15 ani”, a anunţat Ministerul de Interne din Rusia.

Unitatea de învățământ a fost evacuată în urma atacului, iar toți răniții au fost transportați la spital, situația lor fiind una stabilă, au mai dat asigurări autoritățile.

ADVERTISEMENT

”Agenţi de poliţie de la faţa locului au evacuat echipa pedagogică şi elevii. Bilanțul este pe cale să se precizeze”, a mai comunicat Ministerul de Interne rus.

Surse ale agențiilor de presă RIA Novosti, Tass şi Intefax informează că ar fi vorba despre 7 victime.

ADVERTISEMENT

”Copiii răniți sunt îngrijiți de medici. Viața nu le este în pericol”, a spus și guvernatorului regiunii, Andrei Vorobiov.

Anul 2021, marcat de atentate în școli, în Rusia

Acest atentat din Rusia vine la scurt timp după o altă serie de atacuri în acest sens, din ultima vreme. De exemplu, pe data de 8 decembrie, într-un centru administrativ din Moscova, un individ care era înarmat a ucis două persoane, iar alte patru au fost rănite.

ADVERTISEMENT

Anterior, pe data de 20 septembrie, la Universitatea de Stat din Perm, un student a ucis opt persoane și a rănit alte 28. Poliția a intervenit în forță atunci, fiind nevoie să-l rănească pe student pentru a-l putea aresta.

Agresorul și-a exprimat dorința de a ucide, mai ales că avea permis portarmă. În luna mai, într-o școală din Kazan, un tânăr de 19 ani, care deținea permis de armă semiautomată, a ucis nouă persoane, deschizând mai multe focuri.

Însă, până acum, cel mai sângeros atentat din Rusia, din ultimii ani, a avut loc în octombrie 2018. 19 persoane au fost omorâte într-un liceu din Kerci, de către un licean, care mai apoi s-a sinucis. Atunci, Vladimir Putin blama ”globalizarea” și crede că atacul a avut legătură cu SUA.

Pentru a pune capăt unor astfel de momente de atac, Vladimir Putin a cerut o schimbare a legislației în ceea ce privește acordarea de permis portarmă. S-a mărit accesul de la 18 la 21 de ani.

ADVERTISEMENT